مخزن اسید شامل مخازن نگهداری و حمل انواع اسید، محفظه ای است ضد اسید که بدلیل مزیت مقاومت در مقابل این ماده شیمیایی پرکاربرد با ph بسیار بالا یا پایین در اغلب صنایع کاربرد دارد.

اسید یکی از خورنده ترین و خطرناک ترین موادی است که افراد و صنایع زیادی با آن سر و کار دارند. استفاده از اسید و ذخیره آن نیاز به دقت زیاد و تجهیزات مناسب دارد زیرا ممکن است خطرآفرین شود و برای تاسیسات، کارمندان و محیط زیست مشکل به وجود آورد، به همین دلیل برای حمل و نگهداری از آن باید از مخزن اسید استفاده شود.

مخزن نگهداری اسید یک منبع ایمن و مطمئن است که میتواند از جنسهای مختلفی ساخته شود و قابلیت این را دارد که مواد شیمیایی اسیدی و بازی را در خود نگهداری کند، بدون اینکه کوچکترین تغییری در خواص و کیفیت ماده شیمیایی ایجاد شود.

مخازن ضد اسید در برابر اسیدهای بسیار خورنده و خطرناک مقاومت بالایی دارند و دچار آسیب و خوردگی نمیشوند.

انواع مخزن اسید از لحاظ جنس بدنه

مخزن اسید از چند منظر دسته بندی می‌شود و انواع مختلفی دارد. در زیر تک تک این مخازن را بررسی می‌کنیم و ویژگیها و کاربردهای هر یک را میگوییم.

مخزن اسید پلی پروپیلن

پلی پروپیلن به طور کلی در برابر مواد اسیدی و بازی مقاوم است و چگالی کمی دارد. این ماده به نسبت ارزان قیمت است و مقاومت الکتریکی و شیمیایی بسیار خوبی دارد. به همین دلیل برای ساخت مخزن اسید مورد استفاده قرار میگیرد.

مخزن پلی پروپیلن بسیار مستحکم و مقاوم است و با هیچ اسیدی واکنش نشان نمیدهد. همچنین میتوان انوع اسیدها را با چگالی و غلظتهای مختلف با این مخازن حمل و نگهداری کرد. مخزن اسید پلی پروپیلن در دماهای بالا، مقاومت بالایی دارد و برای حمل و ذخیره اسیدهایی که باید همیشه در حال جا به جایی باشند، بسیار مناسب است.

مخزن اسید پلی اتیلن دو جداره

پلی اتیلن دو جداره مقاومت و استحکام بالایی در برابر نور خورشید و اشعه ماوراء بنفش دارد و با اسید و مواد شیمیایی واکنش نمیدهد. دو جداره بودن این مخازن باعث می‌شود، اگر لایه درونی آسیب دید، لایه بیرونی هیچ آسیبی نبیند و مخزن سالم بماند و نشتی ندهد.

مخزن اسید پلی اتیلن دو جداره براساس مساحت و ارتفاع خود میتواند به صورت افقی یا عمودی تولید شود. تزریق و تخلیه مواد اسیدی در این مخازن راحت تر و امن تر از انواع دیگر است و میتوان تا 2 برابر حجم بیشتری اسید در آنها جای داد و نگهداری کرد.

مخزن اسید پلی اتیلن

مخزن اسید استیل

مخزن اسید استیل هم برای نگهداری اسید مورد استفاده قرار میگیرد و هم برای نگهداری مواد بازی. این مخازن در برابر مواد اسیدی و خورنده مقاومت و پایداری بالایی دارند و از عمر بالایی نیز برخوردار هستند.

مخازن اسید استیل در برابر ضربه، پارگی، ترک، فرو رفتگی و سوراخ شدن مقاوم هستند و تا مدتها برای شما کار میکنند. این مخازن اگر چند جداره باشند و بالاتر از سطح زمین قرار بگیرند و نصب شوند، مقاوم تر میشوند و بهتر بازدهی دارند. بهتر است بدانید مخزنهای اسید دارای جنس استیل، گران تر هستند و قیمت بالاتری دارند.

قیمت مخزن اسید

مخزن اسید فایبرگلاس

فایبرگلاس برای نگهداری مواد اسیدی دارای غلظت کمتر از 80 درصد مناسب میباشد و برای غلظتهای بالاتر خیلی پیشنهاد نمی‌شود. این مخازن یکی از بهترین مخازن تولید شده برای نگهداری اسیدهای ملایم و غلظت پایین هستند و دما و درجه حرارتهای بالا را تحمل میکنند.

مخازن اسید فایبرگلاس

مخزن اسید کربن استیل

مخزن کربن استیل برای نگهداری اسیدهای دارای غلظت بالا، 93 درصد، بسیار مناسب است و میتوان مقادیر ۱۰٫۰۰۰ گالن به بالا را در آن ذخیره و نگهداری کرد. این مخازن با اسید واکنش نشان نمیدهند و دچار خوردگی نمیشوند. مخازن کربن استیل بهترین گزینه برای نگهداری و حمل اسید سولفوریک تا ۷۷ درصد غلظت، هستند.

انواع مخازن نگهداری بلحاظ نوع ماده شیمیایی

با توجه به خواص شیمیایی متفاوت اسیدها و تاثیراتی که هر یک از آنها روی مواد مختلف میگذارند، در ادامه به معرفی مخازن مختلف برای نگهداری، ذخیره و حمل انواع اسیدها خواهیم پرداخت.

مخزن اسید سولفوریک

اسید سولفوریک یکی از رایج ترین و پر مصرف ترین اسیدهای تولیدی در جهان میباشد که به طور میانگین سالانه 180 میلیون تن از آن تولید می‌شود. این اسید یک محلول مایع شفاف و بدون بو است که به دلیل کاربردهای فراوانش به “سلطان مواد شیمیایی” معروف است.

برای حمل این اسید باید از مخزنی استفاده شود که بتواند در طولانی مدت آن را نگه دارد و مقاومت کافی داشته باشد و دچار خوردگی نشود. مخزن اسید سولفوریک در طرحها و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شود و معمولا از جنس بتن، سیمان، فلز و یا پلاستیک میباشد.

شما با توجه به نیاز، کاربری و کاربرد اسید سولفوریک میتوانید مخزن مناسب برای ذخیره و نگهداری آن را انتخاب کنید. بهترین پیشنهاد استفاده از مخازن دارای جنس فلزی و استیل است.

مخازن اسید فسفریک

اسید فسفریک غیر سمی است و خورنده میباشد اما خورندگی آن به نسبت اسید سولفوریک پایین تر است. به همین دلیل برای حمل و نگهداری از آن باید از مخزنی استفاده شود که مقاومت بالایی در برابر خوردگی و ترکیدگی داشته باشد. مخزن اسید فسفریک معمولا از جنس پلاستیک فشرده و یا پلی اتیلن است و این مخازن در برخورد با این اسید دچار واکنش و یا خوردگی نمیشوند.

مخزن اسید نیتریک

اسید نیتریک که به تیزآب نیز معروف است، یک ماده اسیدی بی رنگ است که بوی نامطبوعی دارد. این اسید در آب حل می‌شود و اگر در مجاورت نور خورشید قرار بگیرد، تغییر رنگ میدهد و قهوه ای می‌شود. برای نگهداری اسید نیتریک باید به غلظت و PH آن توجه کرد.

مخزن اسید نیتریک باید به گونه ای انتخاب شود که با این اسید واکنش ندهد و در کیفیت و غلظت آن تغییری ایجاد نکند. بهترین و مناسب ترین مخازن برای نگهداری این اسید، مخازن پلاستیکی هستند.

مخازن اسید هیدروکلریک

اسید هیدروکلریک یک اسید شفاف، بی رنگ و خورنده است که اگر با آب ترکیب شود، هیدروژن کلرید تولید می‌کند. از این اسید برای تولید کود، لاستیک و رنگ استفاده می‌شود. برای ذخیره و نگهداری اسید هیدروکلریک باید از مخزنی استفاده شود که بتواند گازهای ایجاد شده از این اسید را به خوبی از مخزن خارج کند و با اسید هیچ واکنشی نشان ندهد. مخزن اسید هیدروکلریک میتواند از جنس استیل و یا فایبرگلاس باشد.

مخزن ضد اسید از نظر ظاهر و ساختار به 4 نوع افقی، عمودی، مکعبی و ته قیفی نیز تقسیم می‌شود که براساس نوع اسید و غلظت آن، شکل ظاهری مخزن انتخاب می‌شود. مخازن اسید افقی و عمودی دارای 1.4 تا 3 متر قطر هستند و معمولا از جنس پلی اتیلن میباشند. مخازن مکعبی از جنس فایبرگلاس و مخزنهای ته قیفی از جنس استنلس استیل هستند.

کاربردها و موارد استفاده از مخزن اسید

مخزن اسید فرآیندی

از مخزنهای اسید، فارغ از نوع و مدل آنها، در صنایع و مکانهای مختلفی استفاده می‌شود که در زیر به مهم ترین کاربردها و موارد مصرف این مخازن اشاره شده است.

  • صنعت پتروشیمی
  • صنعت باتری ‌سازی
  • صنایع تولید مواد شیمیایی
  • صنایع مس و معادن
  • صنعت رنگرزی
  • صنایع آبکاری فلزات
  • صنعت دارو سازی
  • صنایع تولید کود شیمیایی
  • صنایع نفتی
  • حفاری چاه‌های نفت
  • پالایشگاه‌ها
  • نیروگاه‌های برق
  • صنعت نساجی
  • حمل مواد خورنده، مواد خطرناک، اسیدها و بازها

معیارها و استانداردهای طراحی مخزن اسید

برای طراحی مخزن اسید و تولید آن، باید معیارها و استانداردهایی رعایت شود تا مخزن و منبعی بی نظیر و بی نقص ساخته و تولید شود. در زیر به مهم ترین معیارها و استانداردهای طراحی مخازن اسید اشاره شده است.

  • فشار: فشار مخزن اسید هنگام طراحی نباید از حداکثر ارتفاع مایع یا اسید و افت فشار در سیستم دریچه، کمتر باشد. اگر این اتفاق بیوفتد، ممکن است اسید درون مخزن دچار یخ زدگی شود و مجبور شوید از عایق بندی و سیستم گرمایشی مناسب استفاده کنید. فشار مخازن اسید افقی هنگام طراحی، باید با ASME BPVC، بخش VIII مطابق باشد.
  • دما: دمای مخزن اسید هنگام طراحی باید در کمترین حالت و متناسب با وزن مخصوص مایع یا اسید، در نظر گرفته شود. دمای مخازن اسید عمودی هنگام طراحی، باید با API620 و یا API650 مطابق باشد.
  • غلظت: هنگام طراحی مخزن اسید باید به غلظت اسید و سیال توجه داشت و این غلظت باید در یک محدوده استاندارد قرار داشته باشد. به طور مثال هنگام طراحی مخزن برای ذخیره اسید سولفوریک که غلظتی بین 80 تا 88 درصد دارد، از فولاد کربن استفاده می‌شود. اگر غلظت اسید سولفوریک در محدوده 99.5 تا 100.5 درصد باشد، بهتر است از در طراحی و تولید آن از آلیاژهای مقاوم در برابر خوردگی مانند پلی اولفین‌ها، پلی پروپیلن و پلی اتیلنهای صلب استفاده گردد زیرا با افزایش غلظت، میزان خورندگی اسید نیز افزایش می‌یابد.
  • جنس: هنگام طراحی مخزن اسید، توجه به جنس بدنه و جداره‌های داخلی آن بسیار مهم است. بهترین و پرکاربرد ترین منبع حمل اسید، مخازن پلی اتیلن با جنس بدنه لوله کاروگیت یا لوله‌های اسپیرال دوجداره پلی اتیلنی میباشند، زیرا این مخازن بین اتمهای هیدروژن و کربن خود دارای پیوند مولکولی قوی هستند، به ندرت دچار خوردگی و آسیب میشوند و قیمت مناسب و مقرون به صرفه ای دارند.
  • دریچه‌‌ها و سرریزهای مخزن: هنگام طراحی مخزن اسید باید منافذ هوا روی منبع، در نظر گرفته شود تا هنگام وارد کردن اسید به داخل مخزن، هم اسید دچار فشار بیش از اندازه نشود و هم خروج اسید با مکش جزئی صورت گیرد. اندازه این منافذ هوا و دریچه‌ها و نوع طراحی آنها، به نوع مخزن و مواد تشکیل دهنده‌ آن بستگی دارد اما به طور کلی، این منافذ و دریچه‌ها حدودا 150 میلی متر قطر دارند و در بالای تانکر حمل اسید نصب میشوند.

سرریز در اکثر موارد بر روی مخازن جوی که منافذ هوای جداگانه ای دارند، نصب می‌شود. اندازه سرریز باید به گونه ای باشد تا از ایجاد فشار در داخل منبع جلوگیری کند. قطر سرریز نیز باید برابر یا بیشتر از قطر ورودی منبع باشد. سرریز مخزن اسید باید حدودا 100 میلی متر قطر داشته باشد و حداقل 350 میلی متر زیر پایه‌ منافذ هوا قرار بگیرد. لوله سرریز منبع نیز باید تا نزدیکی زمین ادامه یابد. به طور کلی، طراحی دریچه‌ها و سرریزهای مخزن اسید باید با استاندارد PD 5500 مطابق باشد.

مخزن اسید با کیفیت

نحوه تعیین محل قرارگیری و نصب مخزن اسید

بعد از اینکه شما مخزن ضد اسید مناسب خود را انتخاب کردید، باید محل نصب و قرارگیری آن را تعیین نمایید. مخزن اسید میتواند درون یا بیرون ساختمان و یا نزدیک به ابزار و وسایل دیگر و یا جدا و دور از آنها نصب و نگهداری شود.

جغرافیای محل نصب مخازن

همانطور که در بالا گفته شد، مخزن ضد اسید میتواند هم در محیط داخلی و هم در محیط خارجی نصب شود. اگر محیط خارجی و بیرون انتخاب شما بود، باید عواملی مانند وزش باد، میزان تابش آفتاب، باران، عبور ماشینها و احتمال تصادف و برخورد با مخزن را بررسی کنید. برای انتخاب جغرافیای مناسب و زیر سازی محل نصب حتما سایز مخزن و وزن آن را مد نظر بگیرید.

سطح و کف محل نصب مخزن اسید

سطح قاعده محل قرارگیری باید حداقل یک متر از قطر مخزن بزرگتر باشد تا به راحتی بتوان منبع را نصب کرد. کف محل نصب مخزن اسید نیز باید صاف و هموار باشد و هیچ سنگریزه و فرورفتگی نداشته باشد.

استفاده یا عدم استفاده از پایه‌های سیمانی

کف و پایه‌های هر مخزن نگهداری اسید باید مهندسی و به درستی طراحی شود. پایه‌ها باید سیمانی، ضخیم، محکم و تقویت شده باشند تا بتوانند از آسیب رسیدن به مخزن جلوگیری کنند.

همچنین نباید هیچ سنگریزه و یا شنی زیر پایه‌ها وجود داشته باشد زیرا هم طول عمر مخزن اسید کاهش پیدا می‌کند و هم موجب ترکیدگی و پارگی مخزن می‌شود. ضخامت یک پایه سیمانی معمولا بین ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر است و میتواند میلگرد یا بتنی نیز باشد.

دسترسی آسان برای تعویض

مخزن ضد اسید باید در مکانی قرار بگیرد و نصب شود که در زمان نیاز بتوان به راحتی به آن دسترسی پیدا کرد، آن را تعمیر نمود و مواد اسیدی را تخلیه و تزریق کرد. همچنین باید محلی برای نصب انتخاب شود که بتوان به آسانی مخزن را برداشت و جا به جا کرد.

چگالی و فشار سیال اسیدی

هنگام نصب مخزن و تعیین محل قرارگیری آن حتما باید به چگالی خالص و فشار مایعی که قرار است درون آن قرار بگیرد، توجه شود. چگالی اسید همیشه از آب بالاتر است و برای حمل آن باید از مخازنی استفاده شود که توانایی تحمل فشار حاصل از آن را داشته باشند. کف مخازن نگهداری اسید فشار وارده اضافی را به پایه‌ها منتقل میکنند.

شیب بندی و کانال کشی

برای نصب مخزن ضد اسید باید اول محل انتخاب شده شیب بندی و کانال کشی شود. اگر این کار انجام نشود، کوچکترین نشتی و از مخزن وارد ساختمان، تاسیسات و ماشین آلات می‌شود و به آنها آسیب میرساند. با شیب بندی و کانال کشی درست محل نصب میتوان هر نشتی را به بیرون از ساختمان و به مکانی امن هدایت کرد.

تهویه مناسب

مکانی که قرار است مخزن نگهداری اسید را در آن نصب کنید، باید دارای تهویه مناسب باشد زیرا تجمع گاز در یک فضای بسته بسیار خطرناک است و میتواند باعث بروز مشکلات جبران ناپذیری شود. تهویه مناسب از جمع شدن گازهای سبک و سنگین در محل قرارگیری مخازن جلوگیری می‌کند.

بررسی هر یک از موارد بالا به شما کمک می‌کند تا بتوانید مخزن مناسب خود و نوع آن را انتخاب کنید و آن را در بهترین مکان ممکن نصب نمایید.

نحوه استفاده از مخزن اسید

از مخزن اسید، هر سایز، مدل و نوعی که باشد، باید با رعایت موارد و نکاتی استفاده شود تا هم بازدهی مخزن بالا برود و هم ایمنی کاربران و کارشناسان حفظ گردد. در زیر به این نکات و موارد اشاره شده است و بهتر است قبل از استفاده از مخزن اسید، آنها را مطالعه کنید و بدانید.

  • هنگام استفاده از مخازن ذخیره مواد شیمیایی، حتما اقدامات پیشگیرانه و مراقبتی را برای حفظ سلامتی و ایمنی پرسنل و کاربران اجرا کنید. باید بدانید کوچکترین تماس با اسید و یا استنشاق گاز ایجاد شده از آن، صدمات جدی ایجاد می‌کند و اگر اقدامات فوری صورت نگیرد، صدمات جزئی میتواند به صدمات و جراحات بزرگ تبدیل شود.
  • مقدار خطرناک بودن اسید را ارزیابی کنید. اسیدها بسیار خطرناک هستند و نه تنها برای افرادی که با آنها سروکار دارند، بلکه برای عموم افراد و محیط زیست نیز خطر دارند و ذخیره و نگهداری آنها میتواند مشکل آفرین شود. به همین دلیل باید قبل از استفاده از اسید، ریسک آن و میزان خطرناک بودن آن را بررسی و ارزیابی کنید.
  • بزرگترین خطری که مخزن اسید برای کاربران و افرادی که با آن سروکار دارند، دارد، نشت کردن و خارج شدن از تانکرهای حمل اسید میباشد. برای جلوگیری از بروز این اتفاق، قبل از استفاده از مخزن اسید، خوردگیهای ایجاد شده را تشخیص دهید و اجزای خورده شده را جایگزین نمایید. همچنین سعی کنید مخازن و منابعی را انتخاب و خریداری کنید که از طراحی درست و صحیحی برخوردار باشند. از مخلوط کردن و ترکیب اسید با مواد ناسازگار، درون مخزن نیز خودداری کنید.
  • قبل از استفاده از مخزن اسید و هنگام نصب آن، برای جلوگیری از بروز حوادث عمدی و غیر عمدی و محافظت از مردم و محیط زیست، بهتر است محل استقرار و نصب منبع را به خوبی بررسی کنید و به شرایط محیطی محل قرارگیری توجه نمایید. بزرگراه‌ها و مسیرهای اصلی، ساختمانهای اطراف و مسیرهای جریان آب موجود در محل قرارگیری و نصب مخزن را نیز بررسی کنید. اگر مواد ناسازگار با اسید مانند مواد قلیایی و اکسید کننده‌های قوی در محیط اطراف محل نصب مخزن قرار دارد، آنها را بررسی و پیدا کنید.
  • برای نصب بی نقص مخزن اسید و استفاده بدون مشکل از آن، بهتر است منابع و مخازن روی سطح زمین نصب شوند و مورد بهره برداری قرار بگیرند. همچنین بهتر است برای مخازن افقی و عمودی از پایه‌های بتنی و بسیار محکم استفاده کنید.

مخزن اسید و نحوه استفاده از آن

نگهداری از مخزن اسید

مخزن اسید به طور کلی دارای عمر مفید بالایی است اما باید از آن به خوبی نگهداری شود تا سالها بدون کوچکترین مشکل و خرابی کار کند و بازدهی خوبی داشته باشد. برای نگهداری هر چه بهتر و بیشتر از مخزن اسید بهتر است موارد زیر را مدنظر قرار دهید.

  • دمای حرارتی محل نصب مخزن را متعادل کنید.
  • برای امنیت بیشتر از مخازن چند جداره و چند لایه استفاده کنید.
  • در محیطهای بسیار سرد برای جلوگیری از یخ زدن مخزن، از وسایل گرمایشی یا ورق‌های مارپیچی استفاده نمایید.
  • در محیطهای دارای فشار بالا از مخازن فشرده استفاده کنید.
  • مخزن را روی بتن و یا یک سطح صاف نصب کنید.
  • حداکثر غلظت اسید قرار گرفته درون مخزن 30 درصد باشد.
  • دمای محیط قرارگیری و نصب مخزن حداکثر 50 درجه سانتیگراد باشد.
  • بهتر است اتصالات مخازن از جنس پلی اتیلن یا پی وی سی باشند تا با اسید واکنش ندهند و در برخورد با آن آسیب نبینند.
  • حتما از لوله‌های قطور استفاده شود تا دچار خوردگی و ترکیدگی نشوند.

مخزن حمل اسید استیل

وزن مخزن اسید

مخازن اسید دارای وزنهای مختلفی میباشند و با توجه به وزن مایعات و اسیدهایی که در آنها نگهداری میشوند، طراحی و ساخته میگردند. به طور مثال، برای نگهداری مایعات و اسیدهای دارای وزن 1.8، نباید از مخزنهای دارای وزن مخصوص 1.5 استفاده کرد و وزن مخزن اسید باید با وزن مواد انتخابی برای نگهداری داخل آن، یکسان باشد. وزن مخصوص هر مایع، همان میزان اختلاف چگالی مایع با چگالی آب است و برای محاسبه و به دست آوردن آن، باید چگالی مایع را بر چگالی آب تقسیم کرد. به طور مثال، چگالی اسید سولفوریک 1840 و چگالی آب 1000 میباشد که با توجه به آنها و تقسیم چگالی مایع بر چگالی آب، وزن مخصوص اسید سولفوریک 1.84 می‌شود، پس برای حمل و نگهداری اسید سولفوریک، به مخزنهایی دارای وزن مخصوص 1.84 نیاز میباشد.

وزن مخزن اسید، یکی از مهم ترین پارامترهایی است که هنگام طراحی و تولید مخزن، باید به آن توجه شود و مد نظر قرار بگیرد. وزن مخصوص مایع و اسیدی که قرار است درون مخزن نگهداری شود، نیز مهم است و باید با وزن مخزن اسید مطابقت داشته باشد. هنگام انتخاب و خرید مخزنهای اسید، از این مورد  غافل نشوید و حتما به آن توجه داشته باشید.

وزن مخزن اسید

قیمت مخزن اسید

قیمت این مخازن به عوامل و فاکتورهای زیادی نظیر جنس بدنه، نوع مخزن، عمودی یا افقی بودن آن، ظرفیت آن، دفنی یا غیر دفنی بودن، چند جداره بودن آن، قدرت نگهداری، مقاومت در مقابل خوردگی، اتصالات مورد استفاده قرار گرفته در آن، نوع اسید، درجه اسیدیته ماده شیمیایی و دمای اسیدی که درون مخزن قرار میگیرد بستگی دارد.

اما به طور کلی میتوان گفت که کمترین قیمت مخزن اسید به مخازن پلی اتیلنی تعلق دارد و بیشترین قیمت مربوط به مخزن استیل میباشد. مخازن دارای جنس پلی پروپیلن از قیمت مناسب و معقولی برخوردار هستند.

شما میتوانید برای اطلاع دقیق از قیمت مخزن نگهداری اسید با کارشناسان ما در بخش فروش تماس بگیرید.

تانکر حمل اسید

تانکر حمل اسید عموما دارای 2 حجم استاندارد 20 مترمکعب و 22.5 مترمکعب می‌باشد و به طور گسترده در صنایع تولید مواد شیمیایی، معادن، پتروشیمی‌ها، صنایع آبکاری فلزات، پالایشگاه‌ها، صنایع نفتی و حفاری چاه‌های نفت مورد استفاده قرار میگیرد. اغلب تانکرها دارای مخازنی از جنس پلی اتیلن هستند، زیرا پلی اتیلن در برابر اکثر اسیدها مقاوم است و با آنها واکنش نشان نمیدهد.

یک تانکر حمل اسید به طور همزمان میتواند 4 ماده اسیدی مختلف یا یکسان را حمل کند. درون و بیرون مخازنی که قرار است روی تانکرها نصب شوند با رنگ اپوکسی ضد اسید پوشش داده می‌شود.

تانکر حمل اسید

انتخاب و خرید مخازن اسید

برای خرید مخزن اسید باید به نکات و موارد زیادی توجه شود زیرا اگر مخزنی مناسب و با کیفیت انتخاب نشود، خیلی زود خراب می‌شود و آسیب می‌بیند و هزینه‌های مازاد زیادی برای کارفرما به بار می‌آورد.

خرابی مخزن ضد اسید جدا از آسیب جدی که به منبع وارد می‌کند و هزینه‌های نگهداری و تعمیر بالایی به وجود می‌آورد، میتواند منجر به فجایعی مانند آتش سوزی و انفجار نیز بشود.

به همین دلیل برای انتخاب و خرید مخزن ذخیره سازی اسید باید به یک سری نکات و عوامل توجه شود که عبارتند از:

  • طراحی اولیه و شرکت تولید کننده مخزن.
  • استحکام مخزن (مخزن باید بتواند فشار مایعات درون خود را تحمل کند.)
  • لوله‌های انتقال مخزن (این لوله‌ها حتما باید با مواد و سیالات سازگار باشند.)
  • جنس مخزن (جنس مخزن نگهداری اسید در مقاومت و ایمنی آن به شدت تاثیر دارد و براساس اندازه مخزن، کیفیت اسید، غلظت اسید و دمای ذخیره سازی انتخاب می‌شود. اکثر مخازن عموما از فولاد کربن یا فولاد ضد زنگ ساخته شده اند.)
  • سیستم تهویه (سیستم تهویه مناسب نه تنها باعث تنفس مخزن می‌شود بلکه موجب میگردد گازهای مضر و بالقوه خطرناک در داخل مخزن جمع نشوند و منافذ هوا مسدود نگردند.)
  • آسترهای نگهدارنده ثانویه (این آسترها بسیار مهم هستند و در مهار اسید نقش به سزایی دارند. آسترهای نگهدارنده ثانویه همچنین به مهر و موم و محافظت از فلز کمک میکنند و مانع از ایجاد سایش میشوند. استفاده از این آسترها باعث می‌شود فرسودگی مخزن کاهش پیدا کند، یکپارچگی مخزن بهبود یابد و از تاسیسات شما محافظت شود.)
  • اگر میخواهید اسیدهای دارای غلظت بالا را به مدت طولانی مثلا چند سال، نگهداری کنید، بهتر است بدانید مخزن به مرور زمان خشک و شکننده می‌شود و ممکن است ترک بخورد و نشتی بدهد.
  • به چگالی مایع و اسید درون مخزن حتما توجه کنید. اسیدها نسبت به آب از چگالی بالاتری برخوردار هستند و مخازن ذخیره و نگهداری آنها باید استحکام و مقاومت بیشتری داشته باشند. عموما مخزنهای پلاستیکی یا از جنس پلی اتیلن بهتر هستند.
  • اتصالات به کار برده شده در مخازن نگهداری اسید باید با اسیدی که قرار است در مخزن نگهداری شود، سازگار باشد.
  • دمای ذخیره و نگهداری اسیدها و مواد شیمیایی نباید از 37 درجه سانتیگراد بیشتر شود.
  • برای محکم کردن و فیکس کردن مخزن روی تانکر به هیچ وجه نباید از طناب یا وسیله دیگری استفاده شود.
  • برای خارج کردن گازها و بخارهای تولید شده توسط اسیدها، حتما باید از یک سیستم مخصوص استفاده شود و تمامی گازها از داخل مخزن تخلیه گردند.

جهت مشاوره و خرید مخزن اسید با کارشناسان شرکت ساز آب تماس بگیرید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 9 میانگین: 5]
4 Comments
    1. سازآب

      سلام وقت شما هم بخیر
      مخزن برای هر نوع اسیدی با توجه به نوع و درصد و چگلالی اسید با متریال های متفاوت بسته به درخواست کارفرمای محترم تولید میکنیم لطفا دیتای خودتون رو بفرستین تا کارشناسان ما در خدمتتون باشن

    1. سازآب

      مخزن های سایز کوچک در صورتی که بالای 50 تا درخواست بشه میسازیم لطفا سایز و نوع کاربری تون رو مشخص کنید تا کارشناس ما طراحی کنه و تعیین قیمت بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *