مخزن فایبرگلاس یا GRP منبعی است مدولار و یا استوانه ای تولید شده از مواد پلاستیکی تقویت شده با فیبر شیشه، تحت حرارت و فشار که جهت ذخیره و نگهداری آب و سیالات شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد.

مخزن فایبرگلاس چیست؟

مخزن فایبرگلاس بهترین گزینه برای نگهداری مایعات از جمله آب میباشد و با توجه به نوع و نحوه کاربرد آن، دارای انواع مختلفی است که با شکل ظاهری گوناگونی نظیر کروی، مکعبی، استوانه ای افقی و یا استوانه‌ای عمودی به بازار عرضه میشود.

در هنگام تولید مخزن فایبرگلاس، اگر مسائلی از قبیل ایزو، استانداردها و موارد بهداشتی رعایت شود، مخزن مورد نظر میتواند از کیفیت بالایی بهره مند بوده و فروش خوبی در بازار داشته باشد.

مخزن فایبرگلاس frp

مخزن فایبرگلاس FRP (مخزن تحت فشار از جنس فایبرگلاس) با لایه داخلی PE در کاربردهای مختلفی در صنایع و بخش خصوصی استفاده میشوند. این نوع مخازن در بخش تصفیه آب و پساب در صنایع گوناگون مانند داروسازی، آب گلخانه ای، دامپروری، کشاورزی، صنایع نفت و پتروشیمی، فولاد، کارخانجات نوشیدنی و آشامیدنی، صنایع لبنی و… بکار میروند.

مخزن فایبرگلاس frp

ویژگیهای مخازن فایبرگلاس FRP با لایه داخلی PE

مخازن فایبرگلاس تولید شده با برترین تکنولوژی روز دنیا از قبیل دستگاههای Blow Molding غول پیکر جهت ساخت لایه‌های داخلی مخازن فایبرگلاس FRP از جنس PE نیز میباشد.

طرح منحصر به فرد مخزن فایبرگلاس FRP جهت یکپارچگی اتصال ورودی یا خروجی به لایه داخلی و خارجی که امکان هرگونه نشتی را ازبین میبرد. همچنین لایه داخلی مخازن بزرگ که بصورت یک تکه از جنس PE ساخته شده اند و دارای فلنج آلومینیومی در گلویی بالا و پایین میباشند. انجام عملیات حرارتی بر روی آن در مرحله آخر برای بالا بردن مقاومت در مقابل تنشهای حرارتی آتی صورت میگیرد.

نکته قابل توجه در خصوص این مخازن این است که چنین مخزن‌هایی دارای تحمل فشار 10.5 بار می‌باشند.

مخزن فایبرگلاس

طراحی و تولید مخزن فایبرگلاس

گروه صنعتی سازآب سالها تجربه تولید و طراحی و نصب مخازن فایبرگلاس در انواع مختلف را کسب کرده است. شرایط این تجربه با تولید طیف گسترده ای از مخازن فایبرگلاس به همراه استانداردهای مربوطه، مهیا شده است.

مخازن فایبرگلاس توسط فرآیند سیم پیچ رشته‌ای با استفاده از تقویت کننده‌های شیشه‌ای در ترکیب با رزین تولید می‌شوند.

معمولاً از رزینهای پلی استر غیر اشباع برای تولید مخزن فایبرگلاس استفاده میشود زیرا عملکرد خوبی برای کاربردهای آب آشامیدنی دارند، فرآیند سیم پیچ رشته‌های استوانه‌ای امکان استفاده از شیشه پیوسته را فراهم می‌آورد.

تقویت الیاف در جهت محیطی و چرخش شیشه خرد شده برای ایجاد مقاومت کافی در جهت محوری انجام میشود. در قسمتهای مختلف، تقویت کننده‌های شیشه ای به شکل رشته‌های پیوسته و رشته خرد شده استفاده میشود و غلتک بافته شده برای استحکام حلقه بالا و تقویت محوری از رزین ایزوفتالیک یا وینیلستر در آستر ورزین پلی استر ایزوفتالیک در ساختار استفاده میکند.

برای کاربردهای صنعتی خاص، مخازن کامل وینیل استر را میتوان تهیه کرد. بدنه مخزن فایبرگلاس مجهز به کلیه اتصالات درخواست شده و پوسته مخازن قبل از افزودن درپوش انتهایی به تمام اتصالات و لوازم جانبی درخواست شده مجهز خواهد شد.

مخزن ساز آب

نحوه تولید مخزن فایبرگلاس

روش ساخت مخزن آب فایبرگلاس بدین صورت است که ورقه‌های جدا از هم فایبرگلاس که در کارخانه تولیدی تهیه میشود، برای مونتاژ و وصل کردن به هم، به بخش دیگری کارخانه تولیدی رفته و طبق سفارش ساخت مشتری، مخازن شکل اصلی را به خود میگیرند. ورقه‌های فایبرگلاس سازنده مخزن مورد نظر، اغلب در کارخانه‌های تولیدی، به مساحت ۱ مترمربع تولید میشوند. اما امکان تولید آن ها در ابعاد نیم متر هم وجود خواهد داشت.

مخزن FRP یا مخزن GRP

با توجه به پیشرفت صنعت در زمینه مهندسی و تولید، موضوع تغییرات در ماده با هرگونه تغییر در طراحی، ساختار، عملکرد یا کارایی محصول میتواند نقش اساسی داشته باشد. در بعضی موارد، مشخصات یک ماده نیازها را برآورده نمیکند. بنابراین از روش توسعه مواد مهندسی، ترکیب دو یا چند ماده با یکدیگر برای دسترسی به مزایای هر بخش استفاده میشود. نتیجه این امر تولد مواد کامپوزیتی و استفاده بمنظور ساخت مخزن فایبرگلاس است.

تعریف “کامپوزیت” یک ماده مهندسی است که از دو یا چند جزء متفاوت تشکیل شده است. این اجزای متفاوت معمولاً به عنوان ماتریس و تقویت کننده طبقه بندی میشوند. ماتریس میتواند پلاستیک (یا “پلیمر”)، فلز یا سرامیک باشد و تقویت کننده آن به صورت ذرات یا فیبر است.

نقش اصلی الیاف، استحکام و سفتی مواد است. اما فیبر به تنهایی شکننده است (به عنوان مثال: شیشه). بنابراین، الیاف در یک پوشش از مواد پلیمری قرار میگیرند. ماتریس پلیمر فیبرها را در خود نگه میدارد و بارها را بین الیاف منتقل میکند. همچنین به مقاومت برشی بین لایه ای کمک میکند.

مخزن جی آر پی

پلاستیکهای تقویت شده با فیبر که در صنعت با نام فایبر گلاس یا FRP شناخته شده و در ساخت مخزن فایبرگلاس به وفور استفاده میشوند، انواع مختلفی دارد و به طور کلی با نوع فیبر در صنعت شناخته میشود. فیبر کامپوزیت میتواند شیشه، کربن، آرامید و غیره باشد و پلاستیک ها معمولاً رزین مانند پلی استر، وینیل استر یا اپوکسی هستند.

GRP یک ماده کامپوزیتی است که از الیاف شیشه ساخته شده و از پلیمر، وینیل یا اپوکسی به عنوان پلیمر استفاده میکند. GRP از انواع مختلفی از قبیل تولید گلایدر، قایق، وان، لوله و اتصالات، مخازن استفاده میشود.

به طور خلاصه اگر فیبر کامپوزیت شیشه ای باشد به GRP (پلاستیک تقویت شده شیشه ای) معروف است و در حقیقت GRP یک نوع FRP است.

فروش مخزن فایبرگلاس

مخازن پنلی فایبرگلاس

مخازن پنلی کامپوزیتی برای رفع مشکلات سایر روشهای ذخیره آب ایجاد شده اند. آنها قوی، مدولار، کم هزینه، قابل بازیافت، بهداشتی، مقاوم در برابر آب و هوا و بلایای طبیعی، با نگهداری آسان، تخلیه سریع و دارای عایق بندی مناسب هستند. همه این موارد آنها را به یک راه حل ایده آل برای ذخیره آب و انواع مایعات شیمیایی و صنعتی تبدیل کرده است.

در ساخت مخزن فایبرگلاس پنلی ابتدا پنل ها آماده میشوند و بعد با استفاده از اتصالات کنار یکدیگر مونتاژ شده و مخزنی با حجم و ابعاد مورد نظر شکل میگیرد. ابعاد یک پانل استاندارد معمولاً 1000 * 1000، 500 * 1000 و 1000*1500 میلیمتر است.

ضخامت و وزن پنل ها با توجه به ارتفاع مخزن متفاوت است. مخزن هر چه ارتفاع بیشتری داشته باشد، پنلهای پایین ضخیم تر است.

مخزن grp

پیچ ها، مهره‌ها و سایر اتصال دهنده‌ها که پنل ها را در کنار هم متصل میکنند از جنس گالوانیزه گرم میباشند. این بدان معنی است که برای جلوگیری از خوردگی به اندازه کافی مقاوم هستند.

درزگیر محصولی از فوم PVC با چگالی بالا و غیر سمی است که آب بند بودن مخزن را تضمین میکند. چهارچوب‌ها و مهار بندها همه از جنس گالوانیزه گرم میباشند.

این نوع از مخزن این امکان را فراهم می‌آورد که برای ظرفیتهای بالا فرآیند مونتاژ در محل پروژه انجام شود و تولید آن از 0.5 متر مکعب شروع و تا چند 100 متر مکعب ادامه دارد.

روش ساخت مخازن فایبرگلاس

مخزن آب

امروزه فرآیند SMC مهمترین فناوری فرآیند برای پلیمرهای تقویت شده با الیاف است. مخزن SMC ترکیبی از رزین پلیمر، پرکننده ها، تقویت کننده فیبر، کاتالیزورها، رنگدانه‌ها و تثبیت کننده‌ها و… است. تولید مخزن SMC یک فرایند مداوم درون خطی است.

دو رول در بالا و پایین وجود دارد خمیر رزین به طور یکنواخت روی فیلم پایین پخش میشود. الیاف شیشه ای خرد شده به طور تصادفی روی خمیر قرار میگیرند.

قسمت بالایی با فشار روی فیلم پایینی قرار گرفته و ورق با ضخامت دلخواه را تولید مینماید. این ورق تا 48 ساعت آینده آماده مصرف میشود. گرما یکی از دشوارترین محیط ها برای یک پلیمر است. واکنش متقابل پیوندهای کووالانسی که هنگام قالب گیری ترموستول پلی استر اتفاق می‌افتد به ترکیبات SMC یک مزیت ساختاری متمایز نسبت به مواد جایگزین مانند ترموپلاستیک در دماهای بالا میبخشد.

روش مرسوم دیگری که برای ساخت پنلهای مخزن فایبرگلاس مورد استفاده قرار میگیرد، ساخت پنل با استفاده از قالب و اعمال فشار و گرما میباشد. به این صورت که در قالبهای استاندارد رزین و الیاف شیشه به صورت لایه ای تا ضخامت مورد نظر روی یکدیگر قرار گرفته و سپس تحت فشار پرس شده و قالب گیری میشود و تا زمانی که خشک شود تحت دما قرار میگیرد.

در ساخت مخزن فایبرگلاس استوانه ای از روشی گریز در مرکز استفاده میشود. این فرآیند شامل حرارت دادن رزین قابل ارتجاع در حالت مایع و اسپری کردن کاتالیز شده رزین‌های اشباع شده با الیاف شیشه ای کوتاه در یک قالب همانند فرآیند ریسندگی میباشد. لایه‌ها اضافه میشوند تا به ضخامت مورد نظر برسند. پس از اینکه لایه‌ها به ضخامت مورد نظر برسند برای خنک شدن و محکم شدن حرارت کاهش می‌یابد. پس از خشک شدن فایبر گلاس ها در قالب مخازن شکل میگیرند.

مزایای مخزن فایبرگلاس

مخزن frp

  1. کف مخازن پنلی فایبرگلاس از پنل‌های محدب و یک پانل زهکشی مقعر تشکیل شده است. این اجازه میدهد تا آب یا هر مایع دیگر در صورت نیاز بدون مانع و بسیار سریع تخلیه شود و به دلیل سطوح صاف پنل ها شستشو و تمیز کردن داخل مخزن به راحتی انجام میشود.
  2. طراحی محدب پنل ها فشار را در چهارچوب پنل توزیع میکند که این باعث افزایش خواص آب بندی مخزن فایبرگلاس میشود. مواد به کار برده شده جهت درزگیری مخازن آن ها را در برابر نشت ایمن میکند علاوه بر این استحکام بالای فایبرگلاس موجب میشود تا مخزن در برابر ضربه و شکستگی مقاوم بوده و عملا امکان نشتی مخزن را به حداقل برساند.
  3. فایبرگلاس مانند فولاد و بتن قرار در معرض فرسایش یا خوردگی قرار نمیگیرد که باعث میشود در ذخیره سازی، حمل و نقل و نگهداری اسیدها، مواد قلیایی، نمک، روغنن و انواع مختلف حلال ها به خوبی عمل کند.
  4. پنل‌های FRP دارای حداکثر کدورت هستند. این بدان معنی است که هیچ نوری نمیتواند وارد مخازن شود و علاوه بر این سطح صاف پنل ها از رشد باکتری ها و جلبک ها جلوگیری میکند.
  5. هدایت حرارتی فایبرگلاس 240 برابر کمتر از فولاد است. این امر به جلوگیری از یخ زدگی یا گرمای بیش از حد آب یا مایع مورد نظر در تغییرت آب و هوایی شدید در طولانی مدت کمک میکند.
    برای کمک به عایق بندی بیشتر پنل ها، میتوان 25 یا 50 میلی متر پلی اورتان بیشتر در سطح خارجی پنل ها به کار برد. این امر به صرفه جویی در مصرف انرژی لازم برای گرم یا سرد کردن آب کمک میکند. همچنین در فرایندهای صنعتی که نیاز به دسترسی مداوم به آب گرم یا سرد دارند مفید است.
  6. پنل ها با استفاده از تجزیه و تحلیل عناصر طراحی شده اند. این به ما میگوید نحوه عملکرد پنل ها در هنگام وقوع زلزله، وزش باد شدید و تغییرات شدید دما با ضریب ایمنی (FoS) 6 برابر حداکثر بارهای پیش بینی شده مقاوم هستند.
  7. برای مشتریانی که نیازهای پیچیده تری دارند، میتوانیم پارتیشن ها را درون مخازن نصب کنیم تا محفظه‌های جداگانه ای برای انبار فراهم شود. در صورتی که در آینده نیاز به افزایش ظرفیت مخازن باشد امکان افزایش ظرفیت و حجم مخزن وجود دارد.
  8. پنل‌های فایبرگلاس سبک هستند و میتوان آنها را با دست بالا برد. بنابراین در حجمهای بالا که نیاز به مونتاژ در محل میباشد کارکنان نصب ما برای نصب مخزن فایبرگلاس به تجهیزات خاصی احتیاج ندارند و میتوانند کار را به سرعت تکمیل کنند.

مخزن فایبرگلاس آماده

نهایتا اینکه با توجه به اینکه مخزن فایبرگلاس، عایق خوبی در برابر حرارت بوده و سبب میشود تا آب و هر مایعی که در برای نگهداری یا حمل، در مخزن فایبرگلاس ریخته شده است، دمای اصلی خود را حفظ کند، پس بدین منظور مورد توجه اکثر مصرف کنندگان مخزن قرار گرفته است.

شرکت ساز آب به جز مخازن فایبرگلاس تولید کننده مخازن استیل نیز میباشد لذا میتوانید از بخش محصولات اطلاعات آن را مشاهده کنید.

معایب مخزن فایبرگلاس

خواص مکانیکی ماده فایبرگلاس هنگام استفاده از مخازن فایبرگلاس برای ذخیره مواد شیمیایی خشن و بسیار خورنده نگرانی‌هایی را ایجاد میکند.

در حالی که پلاستیک تقویت شده با فایبرگلاس ماده انتخابی برای ذخیره محصولات نفتی مانند بنزین و نفت سفید است، اما هنگام ذخیره مواد شیمیایی سخت میتواند اشکالاتی داشته باشد.

ناحیه بین لایه رشته و رزین به طور ذاتی در مخازن پلاستیکی تقویت شده با فایبرگلاس ضعیف است که GRP را بیشتر در معرض حمله مواد شیمیایی اکسید کننده یا خورنده مانند هیپوکلریت سدیم یا اسید سولفوریک قرار میدهد.

از آنجا که اتصالات پس از ایجاد بدنه مخزن فایبرگلاس بر روی مخزن نصب میشوند، درزهای اضافی در فرایند تولید مورد نیاز است از اینرو احتمال نشتی در این مخازن وجود خواهد داشت.

مخزن ذخیره آب

به سبب سفت و شکنندگی مواد فایبرگلاس احتمال ترک خوردگی در این مخازن وجود دارد. این دسته از مخازن مقاومت کمی در برابر ضربه پذیری از خود نشان میدهند از این رو بایستی با دقت بالایی نگهداری شوند تا از ضربه و خراش قسمت بیرونی بدنه دور باشند.

نسبت به مخازن پلی اتیلن مقاومت کمتری در برابر اشعه ماوراء بنفش از خود نشان میدهند. مخازن پلاستیکی تقویت شده با فایبرگلاس میتوانند مستعد ترک خوردگی باشند.

مزایای مخزن فایبرگلاس

با توجه به رشته‌های در هم تنیده لایه شیشه ای مورد استفاده در مخازن جی آر پی، مکان یابی ترک اغلب دشوار است. ترک‌های خرد در مخازن GRP میتواند منجر به نشت مخزن، خرابی احتمالی مخزن و قرار گرفتن در معرض فاجعه بار شود.

هنگامی که ترک‌های ریز در مخازن ذخیره سازی پلاستیک تقویت شده با فایبرگلاس ایجاد میشود، تعمیر کل منطقه آسیب دیده بسیار دشوار است.

تعمیرات مخزن کامپوزیت میتواند گران باشد و عملیات شما را مختل کند. در بیشتر موارد، شما باید مخزن را تخلیه کرده و مواد شیمیایی باقی مانده را در مخزن ذخیره موقت قرار دهید. مخزن فایبرگلاس آسیب دیده باید تمیز و تحت فشار شسته شود تا بتوان آن را از داخل و خارج مخزن تعمیر کرد. بسته به شدت مشکل، هزینه تعمیر میتواند گزاف باشد.

کاربردهای مخزن فایبرگلاس

makhzan

مخازن ذخیره سازی فایبرگلاس به دلیل استحکام و پایداری میتوانند در مکانها و کاربردهای بسیار متنوعی مورد استفاده قرار گیرند.

اجزاء مخازن فایبرگلاس

مخازن فایبرگلاس دارای اجزا و قطعاتی مختلفی هستند که در ذیل به آنها اشاره میکنیم.

  1. پایه‌های نگهدارنده مخزن در مخزنهای مدور و استوانه ای
  2. پنجره‌های اکریلیک
  3. جعبه‌ها و صفحات کشویی تخلیه و سرریز برای تمیز کردن و پاک سازی آسان مخزن فایبرگلاس
  4. زهکشی‌های غربال شده
  5. اتصالات شیشه ای
  6. کلکتورهای مکانیکی قابل تنظیم جهت تخیله مرکز مخزن
  7. دریچه‌های بازرسی (منهول)
  8. نردبان
  9. اتصالات و فلنچی ها
  10. کوپلینک ها
  11. زین‌های انتگرالی
  12. واحد روشنایی (انتقال نور به داخل مخزن)
  13. لوله‌های ورودی و خروجی
  14. عایق
  15. سیستمهای نگهدارنده حرارت
  16. سیستمهای اندازه گیری سطح مایع درون مخزن کامپوزیت
  17. گاست و…

کاربرد مخزن آب فایبرگلاس

انواع رزین مورد استفاده در مخزن فایبرگلاس

همه مخازن فایبرگلاس از یک ماده فایبرگلاس یکسان ساخته نمیشود. در ساخت مخزن جی آر پی از رزین و الیاف مختلفی استفاده میشود که در ادامه به انواع رزین مورد استفاده در ساخت مخزن فایبرگلاس اشاره می‌نماییم:

رزین ارتوفتالیک

معمولاً به عنوان رزین هدف عمومی نامیده میشود، خواص مهار اولیه را ارائه میدهد. اما مقاومت در برابر خوردگی و هوازدگی طولانی مدت را ارائه نمیدهد. اکثر تولیدکنندگان مخزن فایبر گلاس مخزن استاندارد خود را با استفاده از سیستمهای رزین ارتوفتالیک میسازند.

رزین ایزوفتالیک

رزین ایزوفتالیک موجب افزایش مقاومت شیمیایی، استحکام کششی، دوام و مقاومت در برابر خستگی را هنگامی که درجه بالاتری از مقاومت در برابر خوردگی مورد نیاز است، ارایه میدهد. رزینهای ایزوفتالیک مقاومت شیمیایی، استحکام کششی، دوام و مقاومت در برابر خستگی را افزایش داده اند. با توجه به تمام ویژگیهای افزایش یافته، مخزن و لوله‌های سراسری از سیستم رزین ایزوفتالیک در طراحی استاندارد مخزن مهندسی شده خود استفاده میکنند تا یک مخزن با دوام، طولانی مدت و بدون تعمیر و نگهداری را در اختیار مشتریان قرار دهد.

رزین وینیل استر

این نوع رزین در واقع بالاترین کیفیت مقاومت شیمیایی و حرارتی را ارایه میدهد، بنابراین معمولاً در کاربردهای صنعتی ازمخازن فایبرگلاس با رزین وینیل استر استفاده میشود. رزین‌های وینیل استر تقریباً تمام انتقال بخار رطوبت را از بین میبرد، که مانعی عالی برای مهار مایعات خورنده ایجاد میکند.

رزین وینیل استر همچنین مقاومت بالا در برابر حرارت را در کنار مقاومت در برابر خوردگی فراهم میکند. رزین‌های وینیل استر از نظر هیدرولیکی پایدار هستند که باعث افزایش عملکرد در مقاومت شیمیایی، استحکام کششی، افزایش طول، دوام، مقاومت در برابر خستگی و خواص چسبندگی میشود.

بنر مخزن‌فایبرگلاس

انواع مخزن فایبرگلاس

مخازن فایبرگلاس بر اساس نوع کاربرد و درخواست و مولفه‌هایی محیطی مشتری از نظر ظاهر به انواع مختلفی تقسیم میشوند.

مخزن فایبرگلاس با کف تخت

مخازن فایبرگلاس با کف تخت که بیشترین استفاده را در صنعت دارند، مقرون به صرفه ترین روش برای ذخیره سازی انواع سیالات و محصول هستند.

مخزن کامپوزیت با شیب پایین

قسمت شیب دار مخزن فایبرگلاس باعث تخلیه کامل مخزن میشود. این دسته از مخازن نیاز به یک پد پشتیبانی دارد.

مخزن فایبرگلاس کف مخروطی

در صورت نیاز به تخلیه کامل مخزن، مخزن فایبرگلاس ته مخروطی بهترین گزینه برای ذخیره سازی سیالات میباشد.

مخزن فایبرگلاس افقی

مخازن افقی زمانی انتخاب مناسبی هستند که فضای مورد نیاز جهت نصب مسأله مهمی نباشد.

مخزن کامپوزیتی دوجداره

مخازن دو جداره ایمنی و اطمینان بیشتری را با قابلیت اطمینان بالا و تشخیص زود هنگام در صورت نشتی ارائه میدهند.

مشخصات فنی و مزایای مخزن فایبرگلاس

  • لایه داخلی مخزان فایبرگلاس پوشیده شده از ژل صیقلی صاف
  • قابل تولید در اشکال مدور، مستطیل، بیضی، مخروطی
  • بسیار سبک و بادوام هستند
  • قابل استفاده در بالا و یا زیر زمین میباشند.
  • هزینه‌های انرژی گرمایشی یا سرمایشی را کاهش میدهند.
  • به منظور جلوگیری از خم شدن و ساییدگی و ضربه خوردگی کاملا تقویت شده اند.
  • مناسب جهت نگهداری و ذخیره آب شیرین و آب شور
  • کاملا آب بندی شده و فاقد ترک و نشتی میباشد.
  • دارای آپشنهای و ابزار جانبی میباشند و تمام نیاز مشتریان را برآورده میسازند.
  • قسمت زیرین مخزن فایبرگلاس در دو حالت ته صاف و یا شیبدار موجود است.
  • بمنظور ذخیره سازی مواد شیمیایی دارای رنگهای اضافی و ژلکت میباشد.

مخزن آب GRP

مخازن آب GRP یا مخازن آب پلاستیکی تقویت شده با شیشه، در حال حاضر واحد پیشرو در صنعت مهار استاندارد آب هستند. با توجه به ساختار سبک، محکم و در عین حال کارآمد، مخازن GRP ذخیره ای بی خطر برای آب بدون خطر خوردگی یا آلودگی باکتری ها را فراهم میکنند. علاوه بر این در برابر دمای خارجی و هوای نامطلوب مقاوم هستند، به این معنی که مخازن با گذشت زمان تخریب نمیشوند.

مخازن آب GRP طیف گسترده ای از برنامه‌های کاربردی را پوشش میدهد. از جمله کاربردهای مخزن فایبرگلاس میتوان به ذخیره سازی و نگهداری آب آشامیدنی در واحدهای مسکونی و تجاری، بیمارستان ها، دانشگاه ها، واحدهای روستایی و… اشاره کرد.

یکی از مصارف رایج مخازن فایبرگلاس، ذخیره آب باران است. بنابراین اشخاص و شرکت ها میتوانند با محیط زیست سازگارتر شوند و با استفاده از این مخازن که قابلیت نصب در هر مکانی برای آن ها و جود دارد آب باران را ذخیره و مورد استفاده قرار دهند.

یکی دیگر از کاربردهای مخزن آب GRP مخزن ذخیره سازی آب در ساختمانهای تجاری و صنعتی میباشدکه برای شرایط اضطراری مانند آتش سوزی مورد استفاده قرار میگیرد.

انعطاف پذیری در طراحی و امکان سفارشی سازی مخزن فایبرگلاس باعث میشود تا بسته به نیاز مصرف کننده تقریبا به هر شکل و اندازه ای تولید شوند. رنگ مخازن آب نیز قابل تنظیم است، ویژگی مهمی برای شرکتهایی که مواد شیمیایی خطرناک و غیر خطرناک را در خود ذخیره میکنند. سفارشی سازی رنگ امکان شناسایی فوری مخازن GRP و محتوای آنها را فراهم میکند.

مخزن آب GRP

در هنگام ذخیره سازی آب و مواد شیمیایی پارامتر مهمی به نام دما وجود دارد. حفظ دمای زیر 20 درجه سانتیگراد در مخزن آب شما باعث میشود خطر رشد باکتری ها به میزان زیادی کاهش یابد.

با مخازن GRP از قبل عایق بندی شده، میتوان آب را در حاشیه دما مورد نظر نگهداری کرد، به این معنی که میتوان از رشد این میکروبیولوژیکی در منبع جلوگیری کرد. بسته به نیاز مصرف کننده میتوان عایق ها را با ضخامتهای مختلفی تهیه کرد، اما به طور کلی عایق بین 25 تا 100 میلی متر متغیر است.

تفاوت و برتری مخزن فایبرگلاس نسبت به مخزن پلی اتیلن

آیا تابحال به این مسئله فکر کرده اید که مخازن فایبرگلاس چه تفاوت و یا معایب و مزیتهایی نسبت به مخازن پلی اتیلن جهت ذخیره سازی و نگهداری دارند؟

باید بگوییم این تفاوت تنها مربوط به قیمت آنها نمیباشد. تحقیقات نشان داده است که صفحات و ورقه‌های فایبرگلاس اغلب به دلیل طول عمر مواد، انعطاف پذیری محتوا و سایر عوامل طراحی منجر به کاهش هزینه کلی ساخت و تولید مخازن میشود که باعث کاهش هزینه‌های نگهداری و تعاملات دستی برای عملکرد صحیح میشود.

در اینجا با ذکر چند دلیل به شما ثابت خواهیم کرد مخزن فایبرگلاس یک گزینه برتر و مقرون به صرفه جهت ذخیره سازی مایعات و سیالات میباشد:

  • اتصالات مخزن فایبرگلاس به طور یکپارچه به مخزن همان ماده متصل میشوند و یکپارچگی ساختاری را ایجاد میکنند و نشت احتمالی را به حداقل میرسانند.
  • مخازن فایبرگلاس آزادی طراحی در نصب لوازم جانبی را فقط در مناطق مسطح در هر نقطه از مخازن دارند.
  • ماندگاری و طول عمر مخازن فایبرگلاس نسبت به مخازن پلی اتیلن و مخزن پلی پروپیلن بیشتر است و باعث کاهش بازه زمانی تعویض مخزن شده و ضمن افزایش بازگشت سرمایه، احتمال خرابی فاجعه بار را به حداقل میرساند.
  • مخازن فایبرگلاس دارای ضریب انبساط بسیار کمی هستند. مخازن پلی اتیلن میتوانند سه تا چهار درصد متورم شده و به اتصالات انبساطی در کلیه اتصالات نیاز داشته باشند و هزینه کل پروژه را افزایش دهند.
  • دسترسی به داخل مخزن فایبرگلاس و تمییزکردن این مخازن ساده تر و آسان تر میباشد.
  • مخازن فایبرگلاس را میتوان با ته شیب داخلی تولید کرد و در نتیجه زهکشی کامل بدون مخازن مخروطی و ته ظرفی انجام میشود.
  • مخازن فایبرگلاس را میتوان با استفاده از رنگدانه جدایی ناپذیر همراه با تطبیق رنگ برای یک نمای بیرونی زیبا و بدون تعمیر و نگهداری تهیه کرد.
  • مخازن فایبرگلاس به راحتی با سیستم‌های نگهدارنده بارهای لرزه ای و باد قابل تهیه هستند.

مخزن فایبرگلاس ذخیره سازی نفت و گاز

  1. ساخته شده با مشخصات و استانداردهای API 12-P
  2. زنگ نمیزند و فاقد خوردگی شیمیایی میباشد.
  3. فاقد هزینه‌های خرابی و تعمیر
  4. قابل تولید در قطرها و ابعاد مختلف و ظرفیتهای 5 متر مکعب تا 250 مترمکعب (50000 گالن)
  5. قابل استفاده در روی زمین و یا زیر زمین

مخزن فایبرگلس ذخیره سازی مواد شیمیایی

بازار صنعتی از انواع زیادی از مخازن ذخیره سازی مواد شیمیایی استفاده میکند که مخازن فایبرگلاس به سبب خاصیت ضدخورندگی و قابلیت اطمینان و ایمنی بالا در هنگام ذخیره سازی بعنوان مخازن محبوب در جهت نگهداری انواع مواد شیمیایی در نظر گرفته میشوند.

ما عمر مخازن فایبرگلاس جهت ذخیره سازی مواد شیمیایی را به مدت 30 سال در نظر گرفته ایم. این مخازن به راحتی حمل و نصب میشوند. فاقد زنگ زدگی و خوردگی میباشند و ساخته شده بر اساس استانداردهای ASTM D4097 ،ASTM D3299 و AWWA میباشند و از رزین‌های مورد تایید NSF61 در ساخت آنها استفاده میشود. مخزن فایبرگلاس میتواند با ترافیک H20 طراحی شوند.

از جمله مواد شیمیایی قابل نگهداری در مخازن فایبرگلاس میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. اسید استیک، کلریدریک اسید
  2. آلومینیوم Chlorohydrate، هیدروفلوئوریک اسید
  3. سولفات آلومینیوم، Hydrofluosilicic اسید
  4. زباله شیرابه
  5. کربنات کلسیم، آهک لجن
  6. کلرید کلسیم و منیزیم هیدروکسید
  7. استفاده از مخزن فایبرگلاس در نگهداری مواد زائد شیمیایی درمان اسید نیتریک
  8. اسید سیتریک، اسید فسفریک
  9. بازدارنده خوردگی پلیمرها
  10. دمینرالیزه آب شرب
  11. مواد شوینده اسمز معکوس آب
  12. اسید چرب (صابون)، سدیم بی سولفیت
  13. کلرید سدیم، هیدروکسید
  14. فریک سولفات سدیم، هیپوکلرید سولفات آهن
  15. اسید سولفوریک

مخزن فایبرگلاس ذخیره سازی سود و نمک (برینیمیکر)

ما برای کسانی که به مقادیر زیادی نمک، از جمله شهرداری ها، تاسیسات تولیدی و واحدهای مسکونی بزرگ نیاز دارند، مخازن فایبرگلاس برینیمیکر را پیشنهاد میکنیم.

در دیزاین تانکر، هر قسمت از مخزن و شیرآلات به صورت سفارشی در تاسیسات ما ساخته میشود و از تناسب دقیق آنها اطمینان حاصل میکنیم. مخازن فایبرگلاس نگهداری سود و نمک تولیدی ما میتوانند بین 10 تا 90 تن نمک را در خود جای دهند و میتوانند از سیستمهای ضد یخ استفاده کنند.

سایر اجزای مخزن فایبرگلاس ذخیره سازی نمک تولیدی ما شامل خط پرکن پنوماتیک، حلقه اسپری آب، سیستم جمع آوری آب نمک، مونتاژ نردبان دسترسی، مایع خودکار اختیاری و سیستمهای اختیاری سطح نمک است.

مخزن آتش نشانی فایبرگلاس

مخازن ذخیره سازی فایبرگلاس یک گزینه ذخیره سازی مایع قوی برای تأسیسات کشاورزی، املاک تجاری و مناطقی است که از نظر منابع آب محدود هستند.

میتوان از آنها برای ذخیره آب برای آب پاش‌های مهار آتش در واحدهای آتش‌نشانی استفاده کرد و یا برای تأمین آب اضافی برای آتش نشانان استفاده کرد. مخازن ذخیره سازی فایبرگلاس نیازهای AWWA و NFPA 22 را برای محافظت در برابر آتش برآورده میکنند و این باعث میشود مخازن آب مهار آتش عالی باشند. مخازن فایبرگلاس همچنین برای پاسخگویی یا فراتر رفتن از الزامات ASTM طراحی شده اند.

مخازن ذخیره آب که به عنوان مخازن پلاستیکی تقویت شده با فایبرگلاس یا مخازن کامپوزیت نیز شناخته میشوند، یکی از قوی ترین محلولهای ذخیره سازی مایعات موجود را ارائه میدهند.

مخازن فایبرگلاس به دلیل مقاومت در برابر خوردگی و مقاومت در برابر آب و هوای شدید محبوب هستند. تمام مخازن فایبرگلاس مخزن مهار آتش با کیفیت غالبا ساخت ایالات متحده آمریکا هستند.

ویژگیهای مخزن فایبرگلاس آتش نشانی:

  1. در برابر مواد شیمیایی، دمای سرد و خوردگی بسیار مقاوم است.
  2. مواد با دوام از ایجاد ترک، شکاف، فرورفتگی، نشت و خراب شدن جلوگیری میکند.
  3. ساخت انعطاف پذیر متناسب با مشخصات منحصر به فرد
  4. رزین‌هایی که در مخزن فایبرگلاس ویژه مهار آتش تعبیه شده اند؛ موجب میشود تا با خیال راحت محل ذخیره مایعات مورد نظر شما را در خود جای دهند.
  5. اندازه ذخیره سازی مخزن بین 800 تا 50000 گالن میباشد.
  6. این مخزن توانایی استفاده برای سالیان طولانی را بدون بروز مشکل یا آسیبی را دارا میباشد.
  7. در برابر خوردگی ناشی از فعالیت میکروارگانیسم ها و باکتریها مقاوم است.
  8. ضدجلبک بوده و کاملا عایق در برابر عبور نورخورشید به داخل مخزن میباشد.
  9. در هرمکانی (مسقف یا بدون سقف) به راحتی نصب میگردد.

قیمت مخزن فایبرگلاس

در این بخش به مواردی که میتواند بر روی قیمت مخزن فایبرگلاس تاثیر مستقیم بگذارد اشاره می‌نماییم اما تخمین و برآورد دقیق قیمت مخزن کامپوزیت می‌بایست از طریق استعلام از کارشناسان سازآب صورت پذیرد. مهمترین پارامترهای تعیین کننده قیمت مخزن فایبرگلاس عبارتند از:

  • حجم و ظرفیت مخزن
  • روش و نوع طراحی و تولید مخزن کامپوزیت
  • نوع سیالی که قرار است در مخزن ذخیره گردد
  • شرایط نصب (دفنی یا غیردفنی بودن آن)
  • گرید و درجه رزین و الیاف مورد استفاده در پنلها
  • تعداد قطعات و آپشن‌های مورد استفاده در تولید مخزن GRP
  • استانداردهای طراحی و ساخت مخزن فایبرگلس

مخزن فایبرگلاس متناسب با نیاز هر پروژه و درخواست مشتریان طراحی و تولید می‌گردد. بنابراین مخازن فایبرگلاس کاملا سفارشی ساز هستند و همین مسئله دلیل بر عدم ارائه لیست قیمت مدون می‌باشد.

محصولات مشابه با مخزن فایبرگلس که جز تولیدات این مجموعه میباشد مخزن استیل هست که مطالعه مشخصاتش در این سایت مقدور میباشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 12 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *