مخزن فلزی یا مخزن گالوانیزه از مخازن قدیمی نگهداری سیالات میباشد که حدود یک قرن است که بصورت گسترده در تمامی صنایع مورد استفاده قرار گرفته است‌.‌ این مخازن با توجه به نوع ورق و نحوه اتصال ورق‌ها و نوع طراحی و کاربری به انواع گوناگونی تقسیم بندی میشوند‌. ‌به دلیل مقاومت بالای ورق‌های گالوانیزه در شرایط مختلف برای نگهداری انواع سیالات غیر خورنده می تواند گزینه مناسبی باشد.

مخزن گالوانیزه چیست؟

مخزن فلزی

مخازن گالوانیزه در دو نوع جوشی و SMC تولید میگردند که هر کدام بر اساس نیاز کاربران موارد استفاده متفاوتی دارد‌. ‌این نوع مخازن کاربرد‌های فراوانی چه در مصارف کوچک خانگی کارگاهی و چه مخازن صنعتی سنگین دارند.

مخزن گالوانیزه جوشی (گرم یا سرد) یا تانکر آب گالوانیزه و یا منبع آب گالوانیزه محصولی است از ورق فولاد نرم که توسط فلز روی روکش داده شده است و عموما جهت نگهداری آب شرب یا آب صنعتی بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد.

از اولین روزهای تمدن انسانی نیاز به مخازن آب شرب یا مخازن نگهداری آب احساس میشد‌.‌ امروزه مخازن دارای کاربردهای گوناگونی در حوزه‌های مختلف می باشند.

مخازن نگهداری آب در ساختمان‌های مسکونی اداری تجاری، ‌مخازن نگهداری آب در پالایشگاه‌ها،‌ مخازن نگهداری آب در پتروشیمی‌ها،‌ مخازن نگهداری آب آتش نشانی،‌ مخازن آب در صنایع تاسیسات و آب و فاضلاب،‌ مخازن آب شرب روستایی و شهری از جمله حوزه‌های کاربردی می باشند.

فرآیند گالوانیزه کردن فلزات

یکی از بهینه ترین فرآیندها در محیط زیست برای جلوگیری از خوردگی گالوانیزه کردن است. فولاد گالوانیزه در محیط پیرامون ما نقش کاربردی و مهمی دارد.

این فلز در ساخت و ساز، حمل و نقل، کشاورزی، انتقال نیرو، صنعت، تولید، هنر، اکسسوری و… به دلیل حفاظت در برابر خوردگی و عمر زیاد بسیار اهمیت دارد. گالوانیزه کردن یکی از بهترین روش‌های محافظت از فلزاتی مانند آهن و فولاد مورد استفاده در ساخت مخزن گالوانیزه در برابر خوردگی میباشد. تهیه پوشش مناسب برای آهن و فولاد، می تواند کاهش و حذف تعمیر و نگهداری سازه‌ها و تجهیزات فلزی را در پیش رو داشته باشد.

گالوانیزه کردن فلزات، نوعی انجام فرایند شیمیایی و الکتریکی است که فلز آهن یا فولاد با سطح و ضخامت مشخص از طریق غوطه ور شدن در فلز روی صورت میگیرد.

فرآیند گالوانیزه کردن فلزات

گالوانیزه کردن فلزات به روش‌های مختلفی از فلز آهن یا فولاد در برابر خوردگی و آسیب محافظت می کند بدین ترتیب که سدی را تشکیل می دهد تا از رسیدن مواد خورنده به آهن یا فولاد جلوگیری شود.

سطح بیرونی روی با لایه جو واکنش نشان می دهد و یک سطح فشرده ایجاد می کند که در آب باران نامحلول است. روی با خوردگی خود سبب می شود که خوردگی به فلز پایه دست نیابد.

روش‌های گالوانیزه کردن

گالوانیزه کردن فلزات:

به طور کلی عملیات گالوانیزه کردن فلزات آهن و فولاد با دو روش گالوانیزه گرم و الکتروگالوانیزه انجام می شود.

گالوانیزه گرم

این روش شامل فرو بردن فلز پایه، به داخل یک حوضچه پر از روی مذاب می باشد. قبل از فرو بردن فلز مورد نظر به داخل حوضچه، باید به صورت مکانیکی یا شیمیایی یا هر دو سطح فلز پایه تمیز شود تا اطمینان حاصل شود که می توان بین فلز پایه مورد استفاده در ساخت مخزن گالوانیزه و پوشش روی، پیوندی کامل و مورد اطمینان ایجاد کرد.

گالوانیزه گرم

انجام تمیزکاری فلز پایه شامل مراحل زیر است:

  • مرحله اول فلز پایه داخل محلولی با خاصیت باز و به صورت داغ غوطه ور میشود تا چربیها و آلودگی‌ها از سطح آن جدا شود.
  • سپس فلز در محلول شستشو غوطه ور میشود.
  • بعد از آن فلز را در محلول اسیدی قرار می گیرد تا زنگ زدگی‌ها و آلودگی‌های ریز از بین بروند.
  • در این مرحله مجدد فلز پایه در محلول شستشو قرار می گیرد تا عملیات شستشو یک بار دیگر تکرار شود.
  • در آخر فلز پایه در محلول با حرارت بالا از آلومینیوم کلراید قرار می گیرد تا ناخالصی‌های روی سطح از بین رفته و پس از خشک شدن برای حوضچه روی مذاب آماده باشد.
  • بعد از انجام تمیزکاری فلز پایه با روش اصولی، فلز را در داخل حوضچه روی مذاب فرو برده و پیوندی متالورژی به وجود می آید.

الکتروگالوانیزه

در این روش برخلاف روش قبل، فلز پایه داخل حوضچه روی غوطه ور نمیشود در این فرآیند از روش الکتریکی موجود در محلول الکترولیت، برای انتقال یون روی به فلز پایه استفاده می شود. در واقع این فرآیند با جریان برق انجام می گیرد.

فرآیند الکتروگالوانیزه به طور معمول برای رول ورق فلز استفاده می شود.

الکتروگالوانیزه

فواید گالوانیزه گرم نسبت به پوشش رنگ

در اغلب موارد استفاده از ورق‌های فلزی با پوشش، هزینه‌های مربوط به گالوانیزه کردن کمتر از پوشش‌های دیگر است. علاوه بر این پوشش گالوانیزه در مقایسه با رنگ کاری ورق‌های فلزی، یک عملیات خودکار کنترل شده و مکانیزه است.

هزینه اجرای پایین و طول عمر بالا، کاهش مشکلات ناشی از دسترسی در مناطق دور افتاده، مقاومت بالا در مقایسه با دیگر پوشش‌ها، پوشش کامل و بدون نقص و … از دیگر مزایای گالوانیزه گرم بمنظور ساخت مخزن فلزی است.

همچنین گالوانیزه کردن با پایداری زیست محیطی و ضخامت پوشش‌های منظم و یکنواخت و با استاندارد، قابل اطمینانتر از دیگر پوشش‌ها است زیرا گالوانیزه گرم پوششی بوجود می آورد که کاملا پوشش یکسان و یکپارچه ای روی ورق فلزی داشته و از آن در برابر واکنش‌های شیمیایی محافظت میکند.

این نوع پوشش بسته به مقدار ورق مورد نیاز برای انجام پروژه ممکن است در عرض چند ساعت انجام شود. ولی رنگ زدن ممکن است بسته به میزان ورق‌ها یک هفته یا بیشتر زمان احتیاج داشته باشد.

پوشش فلز پایه با رنگ، نوعی پوشش پودری است که اصولا از موادی هم چون اپوکسی و اکرلیک استفاده می شود و پیوندی با سطح فلز ندارد که در اثر تمای فیزیکی اشیا نوک تیز و سخت باعث ایجاد خراش و از بین رفتن پوشش رنگ میشود. اما  در بحث گالوانیزه کردن به دلیل پیوند شیمیایی و متصل شدن الکترون‌ها به یکدیگر باعث می شود به سطحی مقاوم و قابل اطمینان دست یابیم.

مخزن گالوانیزه عمودی

ورق گالوانیزه

آهن و فولاد، فلزاتی هستند که در زندگی روزمره و اطراف ما بسیار پرکاربرد هستند ولی هر ماده ای با توجه به مزایای زیاد خود دارای معایبی هم میباشد که آهن و فولاد هم از این قاعده مستثنی نیستند که در مورد پروژه‌های مربوط به ساخت و ساز بیشتر نمایان میشود که عبارتند از:

  • اکسید شدن با جو
  • خوردگی در برابر رطوبت
  • و هم چنین زنگ زدگی و از دست دادن مقاومت.

در حال حاضر جهت استفاده بهینه و طولانی مدت از ورق‌های آهن و فولاد بدون نیاز به تعمیر و نگهداری از سازه یا تجهیزات، فلز آهن و فولاد را با استفاده از روش‌های مختلف پوشش می دهند تا از آنها در مقابل رطوبت، خوردگی و دیگر عوامل محافظت شود.

یکی از پوشش‌های که برای محافظت از آهن یا فولاد مورد استفاده در ساخت مخزن فلزی استفاده میشود گالوانیزه است. ورق گالوانیزه به فلزی گفته می شود که با فلز روی پوشش داده شده باشد.

انجام عملیات این نوع از پوشش بر روی فلز آهن و فولاد مراحلی اصولی دارد که در بالا به آنها اشاره شد.

فرمول محاسبه وزن ورق گالوانیزه: Sheet Length*Sheet Width*Thikness*Density

سازنده مخزن گالوانیزه

کاربرد ورق گالوانیزه چیست؟

ورق گالوانیزه به خاطر مقاومت بالای خود در برابر خوردگی و پوسیدگی و زنگ زدن دارای کاربردهای بسیاری در صنایع مادر منجمله مخزن سازی میباشد.

به طور معمول از ورق گالوانیزه برای ساخت انواع مخزن نگهداری آب فلزی، مخزن نگهداری سیالات گالوانیزه، انواع لوازم خانگی مثل یخچال، ماشین لباسشویی، لوله‌های بخاری و دیگر دستگاه‌های گرمایش‌‌، کانال‌های دستگاه‌های سرمایش، تابلو‌های برق‌‌، سینی‌های کابل‌ها، صنعت خودرو سازی، ساخت دستگاه‌های گرمایش و سرمایش (همچون برج خنک کننده گالوانیزه) و … استفاده می شود.

و در مجموع میتوان گفت که ورق گالوانیزه برای صنایعی که شکل دهی و برشکاری فلز مورد نیاز است بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.

شرکت ساز آب دارای تجربه و نیروی متخصص در زمینه ساخت مخزن استیل و گالوانیزه برای مشاوره و طراحی و ساخت و اجرای انواع مخازن و دستگاه‌های مربوط بصورت 24 ساعته قادر به خدمت رسانی به مشتریان عزیز میباشد.

ظرفیت مخازن گالوانیزه

ظرفیت مخزن گالوانیزه بسیار متنوع و تقریبا مختص هر پروژه می باشد‌.‌ این دسته از مخازن نگهداری مایعات در هر ظرفیتی قابل اجرا و تولید می باشد‌. گروه صنعتی سازآب توانایی تولید مخازن گالوانیزه از ظرفیت 500 لیتر تا هر ظرفیت ممکنی را دارا بوده که در مخازن متعارف که امکان حمل و جابجایی آن در سطح جاده‌های کشوری امکان پذیر باشد را در داخل کارخانه و مخازن با ابعاد نامتعارف و ترافیکی را بصورت ساخت در محل، ‌تولید می نماید.

مخزن گالوانیزه قیفی

مزایای مخزن آب گالوانیزه

  1. مخزن آب گالوانیزه دارای طول عمر بالا می باشد.
  2. امکان ساخت و نصب در محل پروژه
  3. به علت داشتن پایه مقاوم برای نصب، فقط کافی است،‌ سطح صاف و تراز باشد‌. ‌این مخازن،‌ هزینه اضافه ای برای ایجاد فونداسیون مناسب ندارند.
  4. مخزن یا منبع آب گالوانیزه در برابر نور خورشید و حرارت بالا مقاومت خوبی دارد.
  5. تانکرهای آب گالوانیزه در برابر آتش سوزی بسیار مقاوم هستند، ‌از این جهت مخازن گالوانیزه،‌ مناسب ترین نوع مخزن برای ذخیره آب در مراکز آتش نشانی می باشند.
  6. در برابر افزایش ترک به دلیل طراحی مناسب و جهت گیری ورقها به صورت مناسبی مقاوم هستند.
  7. مقاومت خوبی در برابر ضربات و تکان‌های شدید دارند.
  8. ظرفیت بالای تانکر در مقایسه با دیگر جنس‌های مورد استفاده در مخزن سازی
  9. قابلیت تعمیر و مونتاژ در محل را دارا هستند.
  10. سرعت نصب و مونتاژ بالایی دارند به نحوی که مخزن 1000 مترمکعبی را می توان طی دو هفته تولید و نصب نمود.
  11. نیاز به فنداسیون ساده و یا فقط یک لایه بتن مگر جهت نصب دارند.

معایب مخزن گالوانیزه

مخزن گالوانیزه در مقایسه با مخزن فایبرگلاس از قیمت پایین‌تر و در مقایسه با مخازن پلاستیکی از قیمت بالاتری برخوردار است‌.‌ همین امر باعث شده که خیلی از افراد به خرید فلزی مخزن و استعلام قیمت مخزن گالوانیزه تمایل کمتری داشته باشند.

یکی دیگر از از معایب مخزن گالوانیزه حمل و نقل آن است که با توجه به ظرفیت و حجم آن جابه‌جایی سختی دارد‌.‌ از دیگر مشکلاتی که در این جا به آن می‌شود اشاره کرد،‌ تعمیر و نگهداری این مخزن‌هاست زیرا با توجه به حجم  و ظرفیت بزرگ این نوع مخزن‌ها هزینه، زمان و انرژی زیادی جهت نگهداری و استفاده بهینه از این مخازن لازم است.

ساخت مخزن گالوانیزه

ساخت مخزن گالوانیزه

اولین مرحله ای که در زمان طراحی و ساخت مخزن مورد توجه کارشناسان این مجموعه قرار دارد نوع درخواست و نیاز مشتری میباشد که مواردی همچون محل قرارگیری مخزن، ظرفیت مخزن، ‌شکل هندسی مخزن، ‌مکعبی یا استوانه ای بودن مخزن،‌ افقی یا عمودی بودن تانکر و نوع سیال و موادی که در مخزن نگهداری یا حمل میشود را شامل میشود که تمام این موارد با توجه به نیاز مشتری محاسبه و طراحی می شود.

بعد از مشخص شدن ظرفیت مخزن گالوانیزه، ورق‌ها با ضخامت متناسب با اندازه مخزن محاسبه و انتخاب میشوند. سپس ورقهای بدنه و عدسی‌های مخزن برشکاری و مونتاژ شده و بعد از آن کار لبه‌زنی انجام میشود‌. ‌در پایان کار،‌ بدنه مخزن و عدسی‌های آماده به هم جوش داده میشوند.

در مرحله آخر ساخت مخزن گالوانیزه سایر متعلقات مخزن مانند دریچه بازدید،‌ ورودی و خروجی مخزن  و دیگر قطعات نصب  میگردد و سپس کنترل نهایی و تست نشتی  از مخزن گالوانیزه گرفته میشود.

کنترل کیفی مخزن گالوانیزه

پس از پایان مراحل جوشکاری و ساخت مخزن نوبت به انجام تست‌های مختلف و کنترل کیفیت مخزن گالوانیزه می رسد.

اولین گام در انجام کنترل QC چشمی می باشد در این مرحله کارشناس مربوطه باید تمامی جوانب مخزن را چک نماید و تا هیچ گونه غر شدگی و یا تو رفتگی در مخزن وجود نداشته باشد. سپس جوش‌ها به صورت چشمی بررسی شوند تا از میزان ضخامت جوش و کیفیت آن اطمینان حاصل شود.

مرحله بعد انجام چند نمونه از تست‌های غیر مخرب می باشد تا مطمئن شویم هیچگونه نشت و درزی در مخزن مخصوصا در نقاط جوش نداریم.

آیا مخازن آب گالوانیزه ایمن هستند؟

اگر چه متریال گالوانیزه (روکش شده با روی) به عنوان یک ماده نگهداری ایمن برای آب آشامیدنی در نظر گرفته می شود، اما ‌اگر منبع آب به دلیل شرایط اسیدی (PH پایین) خورنده باشد،‌ برخی نگرانی‌های سلامتی بالقوه وجود دارد‌.‌

استانداردهای کلی آب آشامیدنی برای سرب و کادمیوم به ترتیب 015/0 و 005/0 میلی گرم در لیتر می باشد.

مخزن آب فلزی چقدر عمر می کند؟

پاسخ این سوال برای خریداران موضوع مهمی در خرید تانکر گالوانیزه می باشد و عوامل بسیاری در این موضوع تاثیر گذار است‌. ‌اما این گونه نیست که شما مخزنی بخرید و آنرا کاملا بدون نگهداری به حال خود رها کنید و انتظار عمر50 ساله برایش داشته باشید‌.

‌اما موارد مهمی که در عمر مخزن تاثیر دارند به شرح زیر است:

  • جنس ورق مصرفی در تو لید مخزن
  • کوتینگ ورق
  • نوع سیال نگهداری شده
  • PH سیال
  • TDS و TH سیال
  • محل نگهداری مخزن و عوامل جوی همچون باران،‌ برف، ‌نور مستقیم خورشید

قیمت مخزن گالوانیزه

قیمت مخزن گالانیزه  تابع مستقیم قیمت ورق فولادی می باشد‌.‌ عموما دستمزد ساخت مخازن در طول سال ثابت بوده و سالانه یک مرتبه افزیش قیمت را شامل می شود‌. ‌اما ورق فولادی قیمتش کاملا شناور بوده و رنج مختلفی را شامل می شود.

در حالت کلی قیمت مخزن گالوانیزه به موارد زیر بستگی دارد:

  • ظرفیت مخزن
  • ضخامت جداره مخزن
  • کوتینگ گالوانیزه
  • نوع جوشکاری
  • ملحقات مخزن شامل: آبنما، ‌فشار سنج، ‌دماسنج، ‌نردبان، ‌دریچه‌های بازدید، ‌فلنج‌های ورودی و خروجی و…

استانداردهای طراحی مخازن گالوانیزه

در ادامه مهمترین استانداردهای طراحی، ساخت و بازرسی مخازن گالوانیزه را برایتان تشریح خواهیم نمود. با ما همراه باشید…

استاندارد ASTM

مخزن گالوانیزه گرم مطابق با استاندارد ASTM تولید می‌گردد. سه استاندارد ASTM A123، A153، و A767 به ضخامت پوشش ورق گالوانیزه توسط فلز روی، چسبندگی، پرداخت و گالوانیزه کردن ورق فولادی اشاره دارد. شیوه‌های طراحی پوشش، تعمیر و لمس، رنگ آمیزی/پوشش پودری روی گالوانیزه توسط این استاندارد آمریکایی صورت می پذیرد.

  1. ASTM A123 – آلیاژهای آهنی و فولادی
  2. ASTM A153 – قطعات فولادی
  3. ASTM A767 – فولاد تقویت کننده (میلگرد)

مشخصات استاندارد ASTM A123 برای پوشش های روی (گالوانیزه گرم) روی آلیاژهای آهن و فولاد، الزامات گالوانیزه کردن با فرآیند غوطه وری روی داغ روی مخازن آهنی و فولادی ساخته شده از اشکال نورد، فشرده و آهنگری، ریخته گری، صفحات، میله‌ها و نوارها را پوشش می‌دهد.

مشخصات استاندارد ASTM A153 برای پوشش روی (Hot-Dip) روی قطعات و اتصالات آهنی و فولادی، پوشش‌های روی اعمال شده توسط فرآیند غوطه‌وری داغ روی قطعات را پوشش می‌دهد. مشخصات استاندارد ASTM A767 برای میلگردهای فولادی با روکش روی (گالوانیزه) تقویت شده با بتن، پوشش‌های روی اعمال شده توسط فرآیند غوطه‌وری گرم روی میلگردهای تقویت‌کننده فولادی منفرد را قبل از ساخت در بتن پوشش می‌دهد.

استاندارد ISO1461

استاندارد مربوط به کنترل ضخامت پوشش گالوانیزه گرم بر روی آلیاژهای آهنی و فولادی توسط میکرومترها یا روشهای غیرتخریبی می‌باشد.

استاندارد API 650

استاندارد API 650 حاکم بر مخازن جوشی برای ذخیره روغن و نفت است. این استاندارد تنظیم کننده الزامات طراحی، ساخت، جوش، بازرسی و نصب مخزن گالوانیزه می‌باشد. استاندارد API 650 به طور گسترده برای مخازنی استفاده می‌شود که برای فشار داخلی 2.5 PSI یا کمتر طراحی شده‌اند و محصولاتی مانند نفت خام، بنزین، مواد شیمیایی و آب تولید شده را ذخیره می‌کنند.

استاندارد EN 10142

استاندارد اروپایی که کوتینگ ورق گالوانیزه را مشخص می‌کند. این استاندارد اروپایی الزامات را برای مخازن گالوانیزه ساخته شده از فولاد کم کربن  مسطح با روکش روی گرم دائمی در ضخامت‌های حداکثر 3.0 میلی‌متر مشخص می‌کند. این استاندارد اروپایی برای نوارهای تمام عرض و ورق های بریده شده از آن (عرض بزرگتر از 600 میلیمتر) و طول های برش (عرض کمتر از 600 میلی متر) اعمال می‌شود. استاندارد EN10142 الزامات مکانیکی برای مخازن گالوانیزه مسطح اعم استحکام و مقاومت کششی، ازدیاد طول و ضریب کرنش را تعیین می‌کند. نکته مهم این است که الزامات مکانیکی به درجه فولاد مورد استفاده بستگی دارد. این استاندارد فقط آلیاژهای روی (Z) یا روی-آهن (ZF) را برای پوشش دادن مجاز می‌داند. همچنین بیان می‌دارد که هنگامی که پوشش روی شروع به خنک شدن می‌کند، اسپنگلها تشکیل می‌شوند.

مخازن هیدروپنوماتیک گالوانیزه

مخزن هیدروپنوماتیک گالوانیزه

مخازن هیدروپنوماتیک گالوانیزه جزو مخازن تحت فشار هستند که برای جذب نیروهای انبساطی و کنترل فشار در سیستم های گرمایش/سرمایش طراحی شده‌اند. این مخزن قدیمی‌ترین طرحی است که در این سیستمها استفاده شده است و زمانی که هوا در مخزن کنترل شده و نگهداری می‌شود، نه در سیستم، به خوبی کار می‌کند. مخازن هیدروپنوماتیک نوع Wessels ساخته شده از گالوانیزه گرم دوجداره و فولاد کربن هستند که برای سیستمهای تجاری و صنعتی طراحی شده‌اند و نیاز به حفاظت داخلی و خارجی دارند که نسبت به مخازن فولادی ساده قوی‌تر هستند. آنها برای ذخیره آب جدا شده در مخزن طراحی شده اند و از کیسه‌های هوای جذب شده برای کنترل فشار سیستم استفاده می‌کنند.

مخزن گالوانیزه عمودی (استوانه ای)

مخزن گالوانیزه عمودی

مخزن گالوانیزه عمودی، مخزنی استوانه‌ای شکل می‌باشد که برای ذخیره‌سازی بسیاری از سیالات مایع (با درجات مختلف تهاجمی) به شرح زیر طراحی شده‌اند:

  • فرآورده‌های نفتی و روغنی
  • مواد شیمیایی
  • کودها
  • غذا (سیلوهای انبار غلات)

علاوه بر این، مخزن گالوانیزه عمودی را می توان برای نگهداری هر محصول دیگری تنها در صورتی که ویژگیهای آنها با پارامترهای تعیین شده مطابقت داشته باشد، استفاده نمود. یعنی هنگامی که چگالی مایع از 1 تن در متر مکعب تجاوز نمی‌کند و در عین حال می توان آن را بدون فشار یا تحت فشارهای زیر ذخیره کرد:

  • فشار اضافی بیش از 0.002 مگاپاسکال نباشد.
  • افزایش فشار بیش از 0.069 مگاپاسکال.
  • وکیوم تا 0.001 مگاپاسکال.

یکی از ویژگیهای مهم این است که مخازن گالوانیزه عمودی می‌توانند در احجام مختلف بصورت استاندارد و یا سفارشی تولید شوند (تا 5هزار مترمکعب و در صورت لزوم بیشتر). شما شاهد حضور چنین سازه‌هایی در ایستگاه پمپاژ، خطوط لوله، حفاظت از محیط زیست، اطفاء حریق، سیستم های هشدار، صنایع غذایی، تولید نفت و گاز، متالورژی، کشاورزی و غیره خواهید بود. بیشترین کاربرد مخازن گالوانیزه عمودی در صنایع پالایش نفت و شیمیایی می‌باشد. مخزن گالوانیزه عمودی از سه بخش اصلی جداره، سقف و کفی مخزن و عناصر اضافی از قبیل دریچه‌ها، منهول، لوله‌های تهویه، نردبان بازرسی و… تشکیل شده است.

مخازن تحت فشار گالوانیزه

مخزن تحت فشار فلزی

مخزن گالوانیزه تحت فشار بر اساس فشار اتمسفریک و غیر اتمسفریک کار می‌کند. این مخازن در ابتدا حاوی فشار هوا می‌باشد و بعد از طریق پمپ سیال (گاز مایع یا آب) به درون مخزن جریان می یابد. مخزن گالوانیزه تحت فشار برای جلوگیری از خطر انفجار مجهز به گیج فشار می‌باشد. سختی گیر فلزی، فیلتر شنی فلزی و منبع کویل دار جزو مخازن گالوانیزه تحت فشار قرار دارند.

تست اولتراسونیک (UT)

تست اولتراسونیک مخازن گالوانیزه نوعی تست غیر مخرب فراصوت می‌باشد که سطح خوردگی و نرخ پیش‌بینی شده خوردگی، ترکیدگی، نشتی، پوسیدگی و… را برای سطوح گالوانیزه تعیین می‌کند. این آزمایش را می توان در زمانی که مخزن در حال سرویس است انجام داد و نیازی به خاموش شدن تجهیزات گالوانیزه نیست. ضخامت دیواره‌های مخزن گالوانیزه با استفاده از دستگاه بازرسی مخازن(KID) با استفاده از امواج اولتراسونیک اندازه گیری می‌شود. امواج فراصورت 5-25 مگاهرتزی به سطوح جوش و اتصال مخازن هدایت شده و بعد از برخورد با نقاطی که دارای هریک از عیوب مذکور باشد، سیگنالی ساطع می‌کند. تست اولتراسونیک یک تست الکتریکی می‌باشد.

تست هیدرواستاتیک مخزن فلزی

تست هیدرواستاتیک برای تست استحکام مخازن تحت فشار گالوانیزه و وجود هرگونه نشتی استفاده می‌شود. اغلب به عنوان یک سرویس نگهداری پیشگیرانه برای مخازن در حال کار یا برای مکان‌یابی مشکلات از قبل موجود و سازماندهی تعمیرات مخازن استفاده می‌شود. آزمایش شامل پر کردن مخزن با مایع و تحت فشار قرار دادن مخزن تا فشار تست مشخص شده، مطابق با AS1210 برای شناسایی نشتی ها یا نقاط ضعف در سطح مخزن است.

تست نفوذ مایع (PT)

تست مایع نافذ یک آزمایش بصری است که توسط مواد رنگی بصری یا فلوراسنت انجام می‌شود. این مایع نافذ توسط یک بازرس بر روی سطح مخزن اعمال می‌شود. این تست تخلخل سطح، ترک‌های مویی و سایر عیوب سطحی را که ممکن است در اثر خستگی، ضربه، انقباض، اضافه بار یا نقص جوش ایجاد شود، تشخیص می‌دهد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 10 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *