کانال هوا یکی از پرکاربردترین تجهیزات صنعتی است که در مکانهای مختلفی نظیر رستورانها و هتلها، کارخانجات صنعتی، مراکز تجاری بزرگ، بیمارستانها و فضاهای درمانی و… مورد استفاده قرار میگیرد. اما به راستی کانال هوا چه کاری انجام می دهد؟!. بطورکلی کانالهای هوا دو کار مهم انجام می دهند:

  • هوای تمیز و مطبوع تولید شده توسط اگزاست فن ها و دستگاه‌های هواساز و تهویه‌ای، از طریق کانال‌های هوا به نقاط مختلف قضاها انتقال می یابد.
  • همچنین کار خارج سازی دودها، هوای کثیف و مانده، ذرات گرد و غبار و بوهای نامطبوع نیز توسط کانال هوا صورت می‌پذیرد.

بنابراین هرکجا که صحبت از نصب سیستم های تهویه مطبوع  و هواساز باشد، پای استفاده از کانال های هوا نیز در میان خواهد بود. بسته به نوع محیط از دو مدل کانال اسپیرال و کانالهای مکعبی بهره گرفته میشود. اما هریک از این مدلها دارای چه مزایا و چه نوع کاربردهایی هستند؟

اهمیت اقتصادی نصب کانال هوا

مزایای نصب کانال هوا

نصب کانال هوا در بسیاری از پروژه ها، یک تصمیم اقتصادی ویژه نیز می باشد. درواقع بسیاری از سالن های پذیرایی، فضاهای تشریفاتی طبقه منفی، سینماها و آمفی تئاترها فاقد پنجره هستند. و یا در طبقات منفی احداث شده اند که امکان درنظرگیری بازشو برایشان وجود ندارد. چنین فضاهایی باتوجه به دم و بازدم حجم زیادی از افراد، نیاز به تهویه هوا دارند.

همچنین از سویی امکان نصب هواکش صنعتی و یا سیستم های تهویه مطبوع در قدم به قدم آنها میسر نبوده و به لحاظ اقتصادی، بسیار هزینه بردار خواهد بود. درنتیجه در نقاط مشخصی سیستم تهویه مطبوع، اگزاست فن و یا اتاق هواساز درنظر گرفته میشود. سپس با نصب چندین کانال هوا، هوای مطبوع تولیدشده به نقاط مختلف سالن ها هدایت می گردد. همچنین هوای کهنه و آلوده نیز توسط این مجاری انتقال هوا، به بیرون از محیط انتقال داده میشود.

مجرای انتقال هوا یا کانال هوا؟

مجری کانال انتقال هوا

انواع کانال هوا در واقع مجراهایی هستند که بمنظور انتقال هوای تازه و یا خروج هوای آلوده و دودها از محیط بکار میروند. به‌همین علت با نام مجاری انتقال هوا نیز در صنعت و بازارهای صنعتی شناخته میشوند.

هدف اصلی استفاده از این کانالها، انتقال هوای مناسب و انجام تهویه مطبوع است. راه های مختلفی برای گرمایش و سرمایش و تهویه یک محیط وجود دارد. اما احتمالاً محبوب‌ترین روش در ایران، استفاده از سیستم‌های خنک کاری و بکارگیری کانال انتقال هوا است. مانند یک کولر یا یک موتورخانه برای شوفاژهای یک مجتمع بزرگ که دریچه‌ها را می‌توان برای سه هدف اصلی در این پروژه‌ها استفاده کرد:

  • برای تامین هوای مطبوع
  • بازگشت هوا به واحدهای HVAC
  • خروج هوای خروجی که باید از محیط خارج شود. زیرا حاوی بخار، دود یا رطوبت است.

انواع کانال انتقال هوا

مدلها و فرمهای مختفی از کانالهای انتقال هوا در سالیان گذشته طراحی و تولید شده است. اما بطورکلی انواع کانال هوا را میتوان در دو دسته ساختاری و فرمیک تقسیم بندی نمود:

  • کانال‌های هوای چهارگوش
  • کانال هوا گرد (در بازار گاهاَ به نام کانال اسپیرال نیز شناخته میشود).

هریک از این مدلهای فرمیک دارای تفاوتها و ویژگیهای کاربردی متفاوتی هستند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

1.    کانال هوای گرد (کانال اسپیرال)

کانال انتقال هوای گرد

مدلهای کانال هوا گرد به دو شکل ساده و شیار شیار(اسپیرال) تولید می‌شود. ولی متداول‌ترین نوع آن همان مدل کانال اسپیرال یا همان آکاردئونی شکل است و علت نام‌گذاری این محصول همین شکل ظاهری مارپیچی آن است. از مهمترین ویژگیهای کانالهای اسپیرال میتوان به توزیع یکنواخت تر جریان هوا می باشد. بطوریکه این مدل کانالهای هوا را کاملاَ منحصر به فرد و متمایزتر از سایر مدل‌ها می کند.

کانال هوا اسپیرال و متعلقات مربوط به آن (زانویی، انواع سه راهی، چهار راهی، تبدیل، رابط و… ) در مقادیر گسترده ای تولید شده و روانه بازار میشوند. امروزه نسل جدیدی از کانال‌های گرد تولید می‌شوند که با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد، استقبال خریداران را شدیداَ به خود جلب نموده است. بطوریکه تولید کنندگان و صاحبان صنایعی همچون:

  • ساخت سیستم های تهویه هوا
  • طراحی و تولید هود صنعتی
  • تولیدکنندگان اگزاست فن
  • و سازندگان انواع هواکش و برج های خنک کننده،

بیشتر از قبل به فعالیت خود ادامه داده و گسترش پذیری آن را در دستور کار قرار داده اند.

موارد کاربرد کانال هوا اسپیرال

در حالت کلی کانال هوای اسپیرال و متعلقات آن، در مکان‌هایی که اصلا هیچ مشکلی در خصوص نصب نداشته باشند، استفاده می‌شوند. بهترین محیط های مورد استفاده این نوع کانال هوا می‌توان به:

  • کارخانجات صنعتی
  • انواع سوله‌های صنعتی و نگهداری میوه
  • پایانه‌های شهری
  • پارکینگ ها
  • فضاهای بسته اجرایی و نمایشی
  • و حتی نمایشگاه‌ها

نیز اشاره نمود که مورد استفاده قرار گرفته می شود. حتی از مدلهای کانال هوا گرد می‌توان بعنوان اسکرابر هوای آلوده (دودکش آتش سوزی) در ساختمانهای بالای 15 طبقه و یا برج‌های آسمان خراش نیز استفاده نمود. علاوه بر این بهترین گزینه برای خروج گازهای سمی متساعد شده از واکنش های شیمیایی در آزمایشگاه ها می باشد. کارخانجات تولید سم و مواد شوینده شیمیایی نیز همواره از وجود بخارهای سمی مداوم رنج میبرند. این کاربری ها نیز دیگر استفاده کننده‌ی کانالهای هوای گرد بشمار می روند.

حتی در بعضی از شهرها نیز می‌توان از کانال هوای اسپیرال برای تخلیه مواد زاید نظیر دفع زباله در شوتینگ و تخلیه گرد و غبار استفاده نمود. جابجایی دانه های ریز نیز در برخی از کاربریهای شهری و خاص، با استفاده از کانالهای هوای اسپیرال ممکن است.

2.    کانال گالوانیزه اسپیرال

کانال گالوانیزه اسپیرال

در صنعت تهویه مطبوع و در میان مجریان سیستم‌های تاسیساتی و کانال کشی، کانال هوای اسپیرال گالوانیزه با نام هایی چون لوله اسپیرال، کانال مارپیچ، کانال گرد، لوله اسپیرال گرد نیز شناخته می‌شود. کانال هوا گالوانیزه از متداول ترین کانالهای هوا تا به امروز بوده است. رویه این مدلها با استفاده از متریال زینک (Zinc) ساخت میشود. این امر باعث ممانعت از تکه تکه شدن کانالهای اسپیرال گالوانیزه هوا در گذر زمان می گردد.

تقویت و استحکام مجاری انتقال هوای گرد گالوانیزه، بدلیل وجود برجستگی هایی است که در سطح خارجی کانال و در محل اتصال دو ورق به یکدیگر ایجاد می گردد. درحقیقت علاوه بر اینکه باعث اتصال لایه های ورق کانال هوای اسپیرال به هم می شوند، با هوابندی کامل، نشت هوا از کانالها را به حداقل می‌رسانند.

نحوه ساخت کانال اسپیرال راسته شرکت پایپ گستر به این صورت است که ابتدا ورق های گالوانیزه (با هر ضخامت مورد نظر) به عرض 13.7 سانتیمتر برش داده می‌شوند. سپس این ورق‌ها به صورت رول هایی حول یک محور گرد با قالب فلزی که قطر آن مشخص شده است، بصورت مارپیچ می‌چرخند. انتهای سطح رول‌هایی که به هم متصل می‌گردند، به وسیله دستگاه به یکدیگر دوخته میشوند. درادامه به صورت درز مارپیچ (Spiral Seam) در کنار هم پرس می‌شوند. پس از پرس، برجستگی یا رخ‌هایی بر روی کانال هوا ظاهر می‌گردد. این درزهای مورب و گرد هیچگونه فاصله و قطعی نسبت به یکدیگر ندارند. یعنی به صورت ممتد در طول کانال ادامه می یابند.

مزایای کانال‌های هوا گالوانیزه

کانال هوای گالوانیزه نسبت به انواع مجاری انتقال هوای دیگر، دارای استحکام و مقاومت بیشتری می‌باشند. بایستی بدانید که در طراحی کانال و با توجه به سایز آن در مدل های چهارگوش یا مستطیلی و یا مدل اسپیرال، ضخامت آن تغییر می کند. درنتیجه با افزایش سایز کانال هوا گالوانیزه، ضخامت آن نیز افزایش می یابد. افزایش ضخامت این تجهیزات، مقاومت استاتیکی کانالها را افزایش می دهد.

انواع مجاری انتقال هوای گالوانیزه معمولا در 3 مدل:

  • کانال چهارگوش صنعتی
  • کانال اسپیرال یا گرد
  • و مجاری انتقال هوای بیضوی،

تولید و مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی جریان هوا از کانالهای گرد به صورت یکنواخت‌تر از کانال انتقال هوای چهارگوش عبور می‌نماید. همچنین افت جریان هوا نیز با توجه به ساختار مدلهای گرد، بسیار کمتر از کانالهای چهارگوش می باشد. اما در برخی موارد، بخصوص بسته به شرایط فیزیکی بنا، استفاده از کانال انتقال هوای مستطیلی انکارناپذیر است.

کانال گرد با استفاده از یک دستگاه به صورت مارپیچ (Spiral)، بوسیله ماردون (میله‌ای شبیه تولید لوله کاروگیت) تولید می‌گردد. این دستگاه با استفاده از قالب‌های مناسب، می‌تواند مجاری گرد را در هر قطر و سایزی تولید نماید.

3.    کانال هوا گرد آلومینیومی

کانال هوای آلومینیومی

مجاری انتقال هوای مطبوع که از جنس آلومینیوم تولید می‌شوند دارای دو مشخصه بارز هستند:

  • اولا بدلیل سبکی، حمل و نقل راحتی دارند.
  • ثانیاَ اینکه مشکلی در نصب نخواهید داشت و قابلیت نصب آسانی دارند.

آلومینیوم به منظور ساخت کانالهای هوای گرد نیز مورد استفاده قرار میگیرد. با این تفاوت که مقاومت و موارد استفاده از آن بسیار کمتر از کانال هوای گالوانیزه می‌باشد. مجاری هوای آلومینیومی از نظر ظاهری شبیه به کانالهای گالوانیزه هستند.

4.    کانال هوای پیش عایق از جنس پلی اورتان و فنولیک (π-Pal)

کانال پیش ساخته انتقال هوا

کانال هوای پیش عایق، مجاری انتقال هوایی هستند که از پنل های پلی اورتان و یا فنولیک و در ضخامت های متفاوت که معمولا 2 سانتیمتر می باشند، تولید می گردد. پنل های پیش عایق، سفت و سخت می باشند و دیگر نیازی به عایق مجزایی ندارند. چرا که خود یکی از بهترین عایق های حرارتی و برودتی بشمار می رود.

این پنل ها با روکش آلومینیوم تولید و جهت استفاده به بازار عرضه می گردند. بزرگترین عیب این نوع کانال، آسیب پذیری بالای آن می باشد. بطوریکه با کوچکترین فشار و یا ضربه فیزیکی شکسته و نابود می گردند!!

5.    کانال هوای انعطاف پذیر (کانال فلکسیبل)

کانال هوای فلکسیبل

کانال هوا فلکس یا انعطاف پذیر، به دو دلیل در تمامی محیط ها قابل نصب و اجرا هستند:

  1. چون مواد استفاده شده درتولید این کانال ها از پلاستیک نرم و قابل انعطاف می باشد.
  2. و چون افت پاسکال کمی از نظر فشار نسبت به سایر کانال‌ها دارند.

کانالهای انتقال هوا در سایزهای متنوع (عموماَ از “4 تا “20 اینچ) تولید می گردند. عایق مورد استفاده در این مدل مجاری انتقال هوا، غالباَ پشم شیشه و یا الیاف پلی استر می‌باشد. نصب این کانالها به راحتی انجام میگیرد؛ اما برای پیچ‌وخم‌های تند مناسب نیستند. زیرا با فشار بیش از حد، امکان آسیب دیدن کانال‌ها افزایش می‌یابد!

6.    مجرای انتقال هوا فلزی

مجرای انتقال هوای فلزی

مجرای فلزی معمولاً برای جلوگیری از زنگ زدگی گالوانیزه می‌شود و می‌تواند گرد یا مستطیلی باشد. کانالهای هوای فلزی، مجراهایی قوی و بادوام هستند؛ اما دررعین به راحتی برش میخورند و به صورت خم‌های محکم و استاندارد ساخته می‌شود. عملیات خم سازی کانال های فلزی بیشتر در حین اجرا، صورت می پذیرد.

7.    کانال انتقال هوا پارچه ای

مجاری انتقال هوای پارچه ای در رنگ های مختلف و با پارچه های الیافی متخلخل موجود می باشند. کانال هوای پارچه ای از مواد شیمیایی کربن دار تولید شده است تا به نوعی دارای عایق بندی منجصربفردی هم باشد. برخی از مهمترین ویژگی های کانال های پارچه ای عبارتست از:

  • منعطف بودن
  • سر و صدای کمتر به دلیل بکارگیری لایه های پارچه ای الیافی
  • نصب بسیار راحت و بی دردسر

مزایای کانال هوای گرد گالوانیزه در مقایسه با کانال چهارگوش

کانال انتقال هوای چهارگوش

بطور کلی کانال هوا گرد در مقایسه با کانالهای چهارگوش، دارای مزایای به مراتب بیشتری می باشد. برخی از مهمترین مزایای کانالهای گرد عبارتست از:

  • سایزهای تولیدی کانال هوا گرد بیشتر از چهار گوش می باشد. بنابراین محمدودیتی در طراحی و تولید در سایزهای مختلف وجود ندارد.
  • ایجاد جریان یکنواخت هوا در داخل لوله کانال های گرد اسپیرال. (در نتیجه کاهش چشمگیر افت فشار در طول آن رخ می دهد).
  • افت فشار پایین مجاری انتقال هوای گرد باعث کاهش انرژی مصرفی از دستگاه میشود. ضمناَ از نظر اقتصادی نیز عمر بیشتری را برای دستگاه در پی خواهد داشت.
  • بطور کلی صرفه اقتصادی بیشتری دارند.
  • بدلیل کاهش سطوح جانبی مجرای انتقال هوای گرد نسبت به مدل کانال مستطیلی، اصطکاک هوای کمتری درون مدلهای دایره ای رخ می دهد.
  • قابلیت تولید کانال هوا گرد از ورق گالوانیزه، آلومینیوم و یا استیل.
  • نصب آسانتر مجاری انتقال هوا گرد. درنتیجه از فلنج کمتری استفاده میشود و هزینه نصب این کانالهای نیز کمتر خواهد بود.
  • مقاومت و استحکام بالا؛ به واسطه وجود برجستگی های اسپیرل در مقایسه با کانال گرد با درز طولی.
  • کاهش آلودگی صوتی در مجاری انتقال هوای گرد نسبت به انواع کانال چهارگوش.

قیمت کانال هوای اسپیرال

قیمت کانال هوا اسپیرال به درخواست مشتری و به صورت متر مربعی یا کیلوگرمی و یا به صورت لیست ارائه می گردد. در قیمت دهی به صورت متر مربع، همانند کانال چهارگوش متراژ کل کانال‌های اسپیرال به همراه اتصالات آن بعد از ساخت کانال اسپیرال محاسبه میشود. سرآخر قیمت نهایی مشخص شده و به کارفرمایان گرامی اعلام میگردد.

ساخت این کانالها از متریال گالوانیزه، شدیداَ میتواند در کاهش قیمت تمام شده موثر باشد. زیرا متریال گالوانیزه در عین کارایی ها و مقاومت فوق العاده، ارزان است.

انواع اتصالات کانال هوا اسپیرال

اتصالات کانال هوا

انواع اتصالات مجرای انتقال هوای اسپیرال به شرح زیر است:

  1. زانویی در سه درجه 30-45-90 درجه
  2. سه راهی (نرمال، تبدیل دار)
  3. تبدیل اسپیرال دایره ای
  4. تبدیل چهارگوشی
  5. رابط دایره ای اسپیرال باز – رابط اسپیرال ته بست

نحوه اتصال قطعات کانال اسپیرال

اتصال قطعات کانال اسپیرال به یکدیگر در 3 مدل:

  • اتصالات فلنجی
  • اتصال نر و مادگی یا پوش فیت
  • و اتصال گسکت دار،

انجام می پذیرد. درهمین رابطه به نکات زیر توجه داشته باشید:

  1. اولین نکته مهم در اتصالات مجاری انتقال هوا به یکدیگر، اطمینان از هوابند بودن کانال است. هوابند بودن این مجاری میتواند از پرت انرژی (افت فشار) جلوگیری نماید. پس دقت کنید حتما روی هم جفت بشوند و با فلنج مربوطه بهم اتصال یابند.
  2. وقتی از فلنج برای اتصال کانال هوا استفاده می کنید، حتما باید مهره و پیچ ها متناسب با ضخامت لوله و سفتی بدنه لوله باشد. همچنین از گسکت هایی استفاده کنید که در مقابل تغییرات دمایی شل و یا خراب نشوند.
  3. هنگامیکه از شیوه اتصال پوش فیت استفاده میکنید، باید حتما یکی از مقطع ها از مطقع بعدی دیگر کوچیکتر باشد. تفاوت سایز مقاطع موجب میشود تا این کانالها به خوبی و بصورت نر و ماده بم وصل شوند. به‌بیان ساده فنی، این امر امکان درون هم قرار گرفتن دو قطعه را فراهم می سازد.
  4. سپس برای هوابند کردن آن ها از سیلیکون یا ماستیک استفاده می گردد. این روش از نظر هزینه، بسیار مقرون به صرفه تر از سایر روش ها می باشد.

اتصال کانال هوا به سیستم تهویه مطبوع

قیمت کانال هوا

سیستم تهویه گرمایش / سرمایش می‌تواند از مجرای گرد، بیضی یا مستطیلی تشکیل شده باشد. مجراهای انتقال هوا معمولاً از پلنوم‌های بزرگی که مستقیماً به واحد HVAC متصل می‌شوند، انشعاب گرفته‌اند. این کانال‌ها را می‌توان از ورق فلزی یا از پوشاندن فضای بین تیرچه‌ها و ناودانی‌ها ساخت. گرچه امروزه استفاده از کانال‌های آماده بسیار محبوب شده است.

یک سیستم تهویه، هوا را از سیستم HVAC به داخل پلنوم تامین می‌کند و هوای برگشتی از کانال‌های برگشت به داخل پلنوم جمع‌آوری می‌شود. نهایتاَ نیز از طریق یک فیلتر به داخل واحد HVAC کشیده می‌شود. بنابه گفته‌های بالا متوجه شدیم که کانال هوا را می‌توان از مواد مختلفی ساختو مواد و متریالهایی که می‌توانند سبب انعطاف پذیری یا سفتی مجرای انتقال هوا شود.

داکت بورد چیست؟

داکت بورد سیستمی است که از پانل‌های فایبرگلاس استفاده می‌کند و به راحتی برش داده می‌شوند. آنها نسبت به سایر انواع کانال کشی، بازده انرژی بیشتری دارند. همچنین صدای کمتری را به بیرون از کانالها منتقل می‌کنند که در حقیقت  نوعی عایق کاری صوتی محسوب میشود.

اگر بخواهیم برای یک پروژه بزرگ یک نقشه کامل تهیه کنیم و توضیح دهیم که چند نوع کانال مورد نیاز است، بی‌شک نوع کانال‌های انتخاب شده بیشتر از یک مورد خواهد بود. یعنی معمولاَ ترکیبی از کانال کشی انعطاف پذیر و سخت با فلز برای پروژه‌های بزرگ انتخاب می‌شوند. و از هر کدام با یک نقشه کشی منعطف به خروجی‌های جداگانه استفاده می‌شوند.

توجه داشته باشید که کانال‌های فلزی موجود را می‌توان برای افزایش بهره وری انرژی عایق بندی کرد. البته این کار می‌تواند سبب زنگ زدگی لوله شود. افزایش سرعت رشد کپک های سمی بر روی کانال فلزی، یکی دیگر از این معایب است که با دمیده شدن هوای داخل کانال‌ها، می‌تواند باعث سلامتی افراد را تهدید کند. دراین میان، رایجترین روش استفاده از فایبرگلاس (داکت بورد) در اطراف کانال است. اما می‌توان از فوم اسپری نیز استفاده کرد که پوشش بسیار مناسبی را بر روی کانال‌ها ارائه می‌دهد.

اندازه و سایز کانال هوا

سایزبندی کانال هوا

اندازه کانال هوا بر میزان جریان هوا و سرعت آن تأثیر عمده‌ای می‌گذارد. درنتیجه در نحوه عملکرد سیستم HVAC نیز بسیار مهم می باشد. مجرای مستطیلی می‌تواند در اندازه های مختلف از 3 اینچ در 7 اینچ تولید شده و این اعداد تا ارقام 35 اینچ در 40 اینچ، بنابه سفارش مشتری افزایش می‌یابد. مجرای انتقال هوای گرد می‌تواند از 4 تا 41 اینچ قطر متفاوت داشته باشد. انتخاب سایز کانالهای انتقال هوای گرد و مستطیلی (چهارگوش) به انتخاب مشتری و پیشنهاد کارشناسان ما انجام می‌شود.

پیکربندی سیستم کانال‌کشی

مراحل نصب کانال هوا

محاسبات مورد نیاز برای تعیین اندازه بهینه کانال پیچیده است. بطوریکه چندین ماشین حساب و جداول آنلاین برای انجام این کار وجود دارد که با یک جستجوی ساده می‌توانید از آنها استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که بعد از انجام این محاسبه، مستقیما به موضوع سفارش و خرید کانال هوا نپردازید. زیرا در این زمینه شما نیازمند یک فاکتور بسیار مهم به اسم تجربه هستید. بنابراین کارشناسان کارآزموده شرکت سازآب همواره آماده ارائه مشاوره های تخصصی به شما عزیزان می باشند.

بخاطر داشته باشید که اساساً اندازه کانال‌ها به سه عامل:

  • فاصله خروجی از واحد HVAC
  • خروجی واحد HVAC
  • و مقدار مساحتی که باید تهویه شود،

بستگی دارد. درمورد هوای خروجی، مجراها معمولاً گرد هستند و قطر بهینه بر اساس جریان هوای فن‌هایی است که به آن وصل شده‌اند. برای خروجی هایی با حداقل قطر 4 اینچ که فن هایی با درجه CFM (فوت مکعب در دقیقه) کمتر از 400 در مسیر آنها بکار گرفته شده، سایز مناسب طبق جداول استاندارد موجود می‌باشد. برای درجه بندی های بالاتر، اندازه‌ها می‌توانند تا 12 اینچ قطر داشته باشند.

دقت کنید که حتماَ:

در مجموعه‌های خشک شویی صنعتی که دارای خشک کن لباس هستند، از مجرای انتقال هوا فلزی انعطاف پذیر و تخصصی استفاده نمایید. بهره گیری از کانال هوا فلکسیبل از احتمال آتش سوزی ناشی از ایجاد پرز در مسیر و به دام انداخته شدن حجم زیادی از آنها در فن، جلوگیری میکند. (که سبب آتش‌ سوزی خواهد شد)

طراحی صنعتی با استفاده از کانال‌های هوا

تا یک الی دو دهه پیش، نمایش انواع کانال هوا کاری بسیار ناپسند و زشت محسوب میشد. بنابراین معماران و استادکاران ساختمانی، همواره در پی پنهان نمودن این عناصر تهویه ای در زیر سقف، دیوارها و همچنین سقف های کاذب بودند. پانل های خاصی نیز طراحی شدند تا با عنوان پوشش داکت، به پنهان سازی این عناصر بپردازند.

اما به مرور و با خلاقیت تولید کنندگان، نسل جدیدی از انواع کانال هوا با ظاهری شیک بوجود می‌آمد. کانالهایی هوایی که هم در هنگام تولید قابلیت رنگ پذیری متنوعی داشتند و هم امکان رنگ زدن بر روی آنها وجود داشت. درنتیجه بسیاری از معماران تصمیم گرفتند که به جای استفاده‌ی هزینه بردار از روکشها و پانل های مختلف، به نمایش کانالهای هوا بپردازند. سبک طراحی صنعتی امروزه در بسیاری از رستورانها، فودکورت ها و پارکینگهای شیک مراکز تجاری اجرا میشود.

خرید کانال هوا برای پارکینگ ها

خرید کانال هوا برای پارکینگ

نصب کانال هوا در پارکینگ های عمومی سرپوشیده و پارکینگ های مراکز تجاری نیز امری ضرورریست. همانطور که میدانید پارکینگ های مراکز اداری و تجاری بزرگ در طبقه های ارتفاع منفی (زیرزمینی) احداث میشود. بنابراین نمیتوان برای این پارکینگ ها پنجره و بازشو در نظر گرفت و چنین فضاهایی همواره پر از دود، هوای مانده و آلودگی هستند.

برای انجام تهویه مطبوع و پالایش فضا در پارکینگ های بزرگ، از کانال هوا استفاده میشود. بطوریکه ابتدا سیستم های هواساز و تهویه مطبوع در نقاط مشخصی نصب میشود. سپس به کمک کانال های هدایت هوا، هوای تازه به نقاط مختلف تزریق شده و هوای آلوده به بیرون از محیط منتقل میشود. اتفاقی که بخصوص برای مراجعینی که دارای اختلالات تنفسی هستند، بسیار سودمند می باشد.

اصول نگهداری کانال هوا

بمنظور جلوگیری از کاهش عمر و خرابی‌های متعدد مجاری انتقال هوا، بایستی به اصول نگهداری این تجهیزات توجه نمایید. بخاطر داشته باشید که نگهداری صحیح کانال هوا، به افزایش راندمان عملکردی نیز کمک خواهد کرد. همچنین در مسیر و بهینه سازی مصرف انرژی نیز گامی موثر می باشد. ازهمین رو توجه به نکات زیر در رابطه با نگهداری مجاری انتقال هوا الزامیست:

  • بطور دوره ای به تمیز نمودن دریچه ها و کانالهای هوا اقدام کنید. معمولاَ بدلیل خروج آلودگی از محیط ها و ورود غبار به دریچه ها از هوای محیط بیرون، این کانالها به مرور کثیف می شوند.
  • کلیات عملکردی سیستم های تهویه مطبوع و مجاری انتقال هوا را در فواصل زمانی مشخص بررسی کنید.
  • نشتی جداره های کانال را حتماَ بررسی کنید تا هوای مطبوع و آلودگیها به بیرون درز نکنند.
  • فیلترها را در صورت آلودگی بیش از حد و یا در پایان عمر مفید، حتماَ تعویض نمایید. پیش از پایان عمر مفید، عملیات تمیزسازی فیلترها را برنامه ریزی کنید.
  • ممکن است به مرور زمان، کانال انتقال هوا به هر دلیلی آلودگی صوتی ایجاد کند. بنابراین بمنظور جلوگیری از اختلالات محیطی و سلب آرامش افراد، سر و صداها را از بین ببرید.

شرکت سازآب؛ از تولید تا خرید و نصب کانال هوا

سازآب تولید کننده و مجری انواع کانال‌های اسپیرال و اتصالات مربوطه، لوله‌های مشبک فیلتری، کانال‌های چهارگوش، غلاف پیش تنیده (posttension) و لوله‌های خرطومی برق فلکسیبل می‌باشد.

شرکت تخصصی سازآب در همین راستا موفق به دریافت تاییدیه از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان نظام مهندسی ساختمان و دریافت گواهینامه ایزو و استاندارد CE اروپا برای محصولات خود گردیده است. این دست محصولات در صنایع ساختمان، تاسیسات حرارتی و برودتی، سازه‌های بتنی (پل سازی، مخازن بتنی و سد سازی)، فیلترهای خودرو، فیلترهای صنعتی، پالایشگاهی و نیروگاهی کاربرد دارند.

مجموعه تخصصی سازآّب بعنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان تجهیزات صنعتی – آبی کشور شناخته میشود. بطوریکه انواع محصولات: لوله کاروگیت، لوله پلی اتیلن، منهول پلی اتیلن، دریچه منهول، پاستوریزاتور، مخزن اسید، مخزن حمل شیر، مخزن فایبرگلاس، پلی اتیلن و پلی پروپیلن، برج خنک کننده، فیلتر شنی، چربی گیر و صدها محصول دیگر توسط این مجموعه تولید میشود. جهت دریافت قیمت و شرایط خرید انواع کانال هوا، با کارشناسان مجموعه سازآب تماس حاصل نمایید.

نشانی دفتر فروش: تهران، بلوار دریا، خ مطهری جنوبی، نبش 26، ساختمان 7

تلفن تماس: 09123837042 – 02188571656

کارخانه: قزوین، شهرک صنعتی کاسپین، بلوار مبتکران

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 9 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *