منبع کویل دار (منبع کویلی) در هر مدل افقی و عمودی با قیمت نسبتا مشابه و معادل انگلیسی (Domestic Hot Water Generator) یکی از تجهیزات موتورخانه‌ای می‌باشند که جهت تامین آبگرم بهداشتی در موتورخانه‌های ساختمان های اداری و مسکونی نصب می‌شود و آبگرم بهداشتی مورد نظر ساکنین ساختمان را تامین می‌کند. موتورخانه قسمتی از ساختمان می‌باشد که وظیفه گرمایش، تامین آبگرم بهداشتی، سرمایش و… را برعهده دارد.

از جمله تجهیزات مورد استفاده در موتور خانه‌ها می‌توان به دیگ آبگرم، مبدل حرارتی، منبع کویلی، منبع انبساط، سختی گیر رزینی، پمپ، چیلر و… اشاره کرد. هر کدام از موارد ذکر شده در بالا وظیفه ای را در موتورخانه بر عهده دارند که با انجام آن وظایف گرمایش و سرمایش مورد نیاز واحدهای مسکونی یا اداری تامین می‌شود.

منبع کویل دار چیست؟

منبع کویل دار مخزنی برای تامین آب گرم ساختمان است که از آب گرم یا بخار خروجی دیگ در راستای حرارت دادن به آب ورودی به ساختمان استفاده می‌نماید.

آب داغ یا بخار خارج شده از بویلر، در داخل کویل مسی یا استیل رفت و برگشتی گردش نموده و حرارت آب داغ یا بخار را به آب درون مخزن منتقل مینماید و بدین ترتیب آب داخل مخزن گرم میشود و بخار یا آب داغ داخل کویل که در یک چرخه بسته میباشد مدام توسط بویلر داغ میگردد.

اجزای منبع کویل دار

منبع کویلی یکی از مبدلهای حرارتی پربازده در ساختار موتورخانه می‌باشد که به منظور تامین و ذخیره آب گرم مورد استفاده قرار می‌گیرد. در دسترس قرار دادن دایمی آب گرم مصرفی در کمترین زمان و بدون اتلاف انرژی بصورت یکنواخت یکی از مزیتهای مهم منبع کویل دار می‌باشند که سبب شده تا یکی از تجهیزات ضروری در هر موتورخانه به شمار آید.

منبع کویل دار از دو بخش اساسی مخزن و کویل تشکیل شده است. اما این منابع علاوه بر این دو قطعه مهم دارای اجزایی دیگری به شرح زیر می‌باشند.

بدنه

بدنه منبع کویل دار می‌تواند از نوع ورق فولاد سیاه، گالوانیزه گرم و یا استنلس استیل باشد که تمامی مخازن شرکت سازآب از نوع ورق گالوانیزه گرم ST37 تولید فولاد مبارکه با روکش گالوانیزه گرم می‌باشد و ضخامت آن به فشار کاری، ظرفیت و دمای آب درون منبع بستگی دارد.

کویل

کویل‌ها لوله‌هایی از جنس مس، استیل و فولاد می‌باشد که مس به دلیل قدرت انتقال حرارت بالا امروزه در تمامی منابع کویلی استفاده می‌شود البته در مواردی که آب دارای سختی بالا باشد و میزان رسوب پذیری بالایی داشته باشد از استیل استفاده می‌گردد که قیمت بالایی دارد. و کویلهای فولادی نیز به علت ضریب حرارتی بسیار پایین تقریبا منسوخ شده‌اند. کویل‌ها در سه قالب U شکل، حلزونی، مارپیچ یا همان اسپیرال تولید می‌گردند.

پایه

پایه در منبع کویلی افقی به صورت شاسی و در منبع کویل دار عمودی در زیر مخزن جوش داده می‌شود. ارتفاع این پایه بسته به شرایط نصب میتواند متغیر باشد.

بوشن

بوشن ها نقاط اتصال دهنده لوله‌های ورود و خروج آب شهری و آب گرم مصرفی مخزن و نصب تجهیزات فنی منبع کویل دار می‌باشد که شامل بوشن های مربوط به گیج دما، گیج فشار، شیر تخلیه، سوپاپ اطمینان و… می‌باشد که تعداد تعداد بوشن ها 7 عدد می‌باشد.

دریچه بازدید

دریچه بازدید به منظور نظارت و بازرسی درون مخزن و کویل‌ها نصب می‌گردد که اصولا این دریچه برای ظرفیتهای بالا و بنا به سفارش مشتری استفاده می‌شود. عموما منبع کویلی 2000 لیتری به بالا حتما باید مجهز به دریچه یازدید نفر رو باشد ولی در ظرفیتهای کوچک تر این مورد به درخواست خریدار (آپشنال) خواهد بود.

لوله‌های ارتباطی

این لوله‌ها شامل لوله‌های آب ورودی از سیستم لوله کشی آب شهری و آب خروجی از منبع می‌شود.

نحوه کارکرد منبع کویل دار

مکانیزم عملکرد منابع کویلی شبیه به یک مبدل حرارتی می‌باشد که آب داغ از دیگ وارد کویل مسی یو شکل شده و با گردش در داخل تیوب های مسی گرمای خود را به آب اطراف کویل داخل مخزن کویل دار می دهد و سبب گرم شدن آب داخل مخزن می‌شود.

بعد از گرم شدن آب داخل مخزن از طریق بوشن خروجی آب گرم، آب گرم شده از طریق پمپ به طبقات ساختمان پمپاژ می‌شود و در اختیار ساکنین قرار می‌گیرد. در زیر می‌توانید فیلم شماتیک و عملکرد این دستگاه مهم و پرکاربرد را مشاهده کنید.

انواع منبع کویل دار

منابع کویلی از لحاظ نحوه ی قراره گیری به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند:

  • عمودی (ایستاده)
  • افقی (خوابیده)

در اغلب موتورخانه‌های صنعتی از منابع کویل دار ایستاده استفاده می‌شود ولی در موتورخانه‌هایی که محدودیت مکانی وجود داشته باشد از مخزن کویل دار افقی استفاده می‌کنند.

منبع کویل دار افقی (خوابیده)

منبع کویل دار افقی در کارخانه بدون پایه طراحی و تولید می‌گردد و به هنگام نصب و با بررسی ابعاد و فوندانسیون موتورخانه پایه متناسب با ظرفیت مخزن جوش داده می‌شود و یا از نگهدارنده نعل اسبی برای نصب استفاده می‌شود.

جنس بدنه از ورق گالوانیزه گرم ST37 فولاد مبارکه که در برابر فشار کاری، خوردگی و ساییدگی تحمل بالایی دارد ساخته می‌شود ضخامت ورق بسته به کاربری از 3 تا 16 میلیمتر متغییر می‌باشد.

کویل درون آن بصورت افقی و ثابت درون آن جای می‌گیرد و این کویل دارای لوله‌های مسی رفت و برگشتی بضخامت در صورت استفاده از بخار 0/9 میلی متر و درصورت استفاده از آبگرم 0/7 میلی متر می‌باشد. به دلیل فشار ثابت، دارای قطر ثابت در تمام ظرفیتها و ضخامت ورق معین می‌باشد.

منبع کویل دار عمودی (ایستاده)

منبع کویل دار ایستاده بدلیل اشغال فضای کمتر طرفداران بیشتری دارد. جنس ورق این نوع از منابع نیز از ورق گالوانیزه گرم به ضخامت 3 تا 16 میلی متر می‌باشد که مطابق با استانداردهای 17MN4 و DIN 17155 طراحی و تولید می‌گردد. کویل درون آن بصورت افقی درون مخزن جای می‌گیرد. این منابع دارای پایه می‌باشد که بر روی فوندانسیون قرار می‌گیرد. به دلیل فشار متفاوت دارای قطر و ضخامت متناسب با ظرفیتهای مختلف می‌باشد.

مقایسه منبع کویل دار افقی و عمودی

هریک از مخازن کویلی بسته به ساختار و ضخامت دارای معایب و مزایای ویژه خود می‌باشند که در اینجا به آنها اشاره خواهیم نمود:

  • مخازن عمودی فضای کمتری را اشغال می‌نمایند.
  • مخازن عمودی فشاری بیشتری توسط سیال در گردش ایجاد می‌کنند.
  • مخازن عمودی به لحاظ قطر مخزن به راحتی حمل و نقل می‌شوند.
  • قیمت مخازن عمودی مناسب تر و ارزان تر می‌باشد.
  • منبع کویل دار افقی بیشتر در کاربری مبدل های حرارتی شل تیوب کاربرد دارند.
  • منبع کویلی افقی تا طول 12 متر نیز قابل تولید است بنابراین مخازن افقی در ظرفیتهای بالا مناسبتر می‌باشند.
  • مخزن کویل دار عمودی دارای شیر یکطرفه بوده و به لحاظ کارکرد با آب گرم مناسب‌تر می‌باشد.
  • نوسانات حجمی آب گرم در مخازن ایستاده سبب شده که این مدل ها در سیکل آب گرم گردشی نیازی به منبع انبساط نداشته باشند.

منبع کویل دار افقی

منابع کویل دار تک کویل و دو کویل

در اکثر مواقع مخزن کویل دار دارای یک کویل می‌باشند که با مشخصات فنی و ضخامتهای که در بالا قید شد ساخته میشوند ولی در بعضی از موارد نیاز است که از دو کویل مجزا برای ساخت منبع کویلی استفاده شود. در کل دو علت اصلی که موجب ساخت منبع کویل دار با دو کویل مجزا می‌شود به شرح ذیل می‌باشد.

  1. در مواردی که برای گرمایش از انرژی خورشیدی استفاده میشود. امکان دارد در بعضی از مواقع این نوع انرژی برای گرم کردن سیال مورد نظر کافی نباشد. در چنین مواردی از کویل دیگری که به بویلر متصل است استفاده میشود تا فرآیند گرمایشی آب درون منبع کویل دار را تکمیل نمایید و در واقع این کویل فقط در موارد ضروری به مدار کاری اضافه می‌شود و در دیگر موارد از همان کویل اول که به پنل خورشیدی متصل است استفاده می‌شود.
  2. مورد دیگری که از دو کویل در ساخت منبع کویلی استفاده می‌شود، مواقعی است که ظرفیت منابع کویل دار بالا باشد و از لحاظ فنی توصیه میشود که از دو کویل استفاده شود این کار باعث می‌شود تا تعمیرات و نگهداری و در صورت نیاز به اسید شویی، کار با سهولت بیشتری انجام شود.

کاربرد منبع کویل دار

منابع کویلی بیشترین کاربرد را در موتورخانه‌های ساختمان مسکونی دارند، ولی علاوه بر این در شرکتهای دارویی، غذایی، شیمیایی، نساجی و… نیز کاربرد دارند، که جهت تامین آبگرم بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در حالت کلی می‌توان گفت منبع کویل دار یک تبادل دهنده دما میان دو سیال است که در هر جایی تبادل گرمایی مطرح باشد میتوان از منبع آبگرم کویلی استفاده نمود.

انواع کویل

منابع کویل دار همانطور که از نامشان پیداست دارای کویل می‌باشند که با گردش آب داغ خروجی از دیگ در داخل لوله‌های کویل سبب گرم شدن آب داخل منبع کویل دار می‌شوند. این کویل‌ها با توجه به کاربردی که دارند از جنسهای مختلفی ساخته می‌شوند.

چیدمان داخلی منابع کویل دار

انواع کویل مورد استفاده درون منابع کویل دار

  • کویل مسی: در ضخامت‌های مختلفی تولید شده و به کار گرفته می‌شود در مواردی که از دیگ بخار استفاده می کنیم از کویل مسی 0.9 میلیمتر و اگر دیگ مورد استفاده دیگ آبگرم باشد از کویل 0.7 استفاده می‌شود. کویل مسی رایج‌ترین کویل استفاده شده در منبع کویل دار می‌باشد مس به دلیل ضریب انتقال حرارت بالایی که دارد کاربرد بیشتری دارد.
  • کویل استیل: در صورتی که مساله رسوب گذاری زیاد مطرح باشد باید حتما از کویل استیل استفاده کرد که نسبت به مس دارای هزینه بالاتری می‌باشد.
  • کویل فولادی: استفاده از کویل فولادی در منبع کویل دار یکی از منسوخ ترین جنس های تولیدی می‌باشد به دلیل پایین بودن ضریب انتقال حرارت و پایین بودن بازده حرارتی عملا در منابع کویل دار استفاده نمی‌شود.

کویل مسی بعد از مدتی استفاده به دلیل رسوباتی از جمله کلسیم و آهک در آب می‌باشد دچار گرفتگی می‌شود و آهک در داخل تیوب های کویل رسوب می‌کند و مانع از انتقال حرارت می‌شود حال برای حل این مشکل باید کویل مسی بعد از مدتی استفاده اسیدشویی شود تا دوباره در سیکل کاری قرار بگیرد.

محاسبه ظرفیت منبع کویل دار

تعیین ظرفیت منبع کویلی به عوامل گوناگونی از قبیل ابعاد موتورخانه و اندازه ورودی و عرض و ارتفاع درب‌ها، میزان تقاضای آب گرم توسط افراد منازل، کارخانجات، استخرها و… بستگی دارد.

مخازن کویل دار در دو حالت افقی یا عمودی در ظرفیتهای 300 تا 10000 لیتر قابل طراحی و تولید می‌باشد. گروه تولیدی سازآب توانایی تولید منبع کویل دار با بالاترین کیفیت و با استفاده از استانداردهای لازم بین المللی و نرم افزارهای سه بعدی را دارد. مطابق با مبحث 16 قانون مقرارت ملی ساختمان ها ظرفیت مخزن کویل دار بسته به ابعاد واحدهای مسکونی به شرح زیر است:

  1. آپارتمان تک خوابه: ۷۵ لیتر در ساعت
  2. آپارتمان دو خوابه: ۱۱۰ لیتر در ساعت
  3. آپارتمان سه خوابه: ۱۵۰ لیتر در ساعت

اگر بخواهیم به سادگی و بدون نیاز به محاسبات پیچیده، ظرفیت منبع کویل دار را تعیین کنیم باید میزان تقاضای ساکنین محل را محاسبه کنیم.

بعنوان مثال در ساختمانها اصولا به ازای هر واحد مسکونی 100 الی 150 لیتر در ساعت آب گرم مصرف می‌شود. این اعداد را در ضریب ذخیره، ضریب همزمانی و یا همان ضریب تقاضا ضرب می‌کنند و بدین ترتیب حجم منبع کویل دار به راحتی به دست می‌آید.

به طور کلی فرمول محاسبه ظرفیت منبع کویلی به روش تجربی عبارت است از:

ظرفیت منبع کویل دار ꞊ تعداد متقاضی × میزان مصرف هر نفر× ضریب تقاضا × ضریب ذخیره

  • ضریب تقاضا: در یک واحد مسکونی استفاده افراد و وسایل از آب گرم مصرفی بصورت همزمان نمی‌باشد به همین منظور بعد از محاسبه میزان مصرف عدد حاصله را در ضریب تقاضا ضرب می‌کنند.
  • ضریب ذخیره: در حقیقت بیانگر یکنواختی حرارت آب مصرفی منبع در ساعات پیک مصرف می‌باشد.

در ساعات اوج مصرف آب ممکن است منابع به شدت آب کم کنند و به منظور تهیه آب، آب سرد جبرانی وارد منبع کویل دار گردد و موجب کاهش دمای آب گردد به همین منظور از ضریب ذخیره نیز به منظور رفع این مشکل استفاده می‌شود.

با یه حساب سرانگشتی و با کمک از فرمول بالا میزان ظرفیت منبع کویلی لازم برای یک ساختمان 10 طبقه که میزان مصرف آب 100 الی 150 لیتر می‌باشد 1000 الی 1500 لیتر خواهد بود.

نکته: ضریب تقاضا برای استخرها 0/4 تا 0/6 درنظر گرفته می‌شود و ضریب ذخیره 1/2 لحاظ می‌گردد.

مقادیر تقریبی میزان مصرف آب گرم توسط هر واحد خانگی، اداری، تجاری و صنعتی:

  • منازل مسکونی تا ۵ نفر: ۱۹۰ – ۲۸۰ لیتر
  • منازل مسکونی تا ۱۰ نفر: ۴۷۰ لیتر

مجتمع‌های آپارتمانی با مخزن مشترک برای طراحی منبع کویل دار:

  • ۱۹۰ لیتر برای هر واحد
  • بیمارستان: ۴۵ لیتر برای هر تخت
  • مدارس: ۲ لیتر برای هر دانش آموز
  • ادارات: ۵ لیتر برای هر کارمند
  • کارخانجات: ۲۸ لیتر برای هر کارگر

فاکتورهای مهم در تعیین ظرفیت منبع کویل دار

به منظور تعیین ظرفیت توسط کارشناسان ما شما باید اطلاعاتی را در اختیار ایشان قرار دهید تا براساس این فاکتورها ظرفیت مناسب منبع کویل دار ویژه کاربری شما را تخمین بزنند. مهمترین پارامترهای تاثیر گذار در ظرفیت منبع کویلی عبارتند از:

  1. درجه حرارت آب ورودی به ساختمانها
  2. درجه حرارت آب خروجی از بویلر
  3. دبی آب در گذر از مورد 1 و2
  4. کاربری ساختمانی که منبع کویل دار در آن نصب میشود
  5. تعداد واحدها
  6. تعداد نفرات ساکن در هر واحد
  7. تعداد حمام و دستشویی در هر واحد

نحوه انتخاب منبع کویل دار

برای انتخاب و خرید مخازن کویلی در ساختمان های مسکونی باید از تعداد واحدها و طبقات و همچنین تعداد سکنه در هر واحد اطلاع داشته باشیم تا حجم مورد نظر از منبع کویل دار را انتخاب کنیم.

در صورتیکه اطلاع درستی در اختیار کارشناسان فنی قرار نگیرد موجب ایجاد مشکلاتی خواهد شد که مهمترین این مشکلات کمبود آبگرم بهداشتی در پیک مصرف می‌باشد که سبب نارضایتی هایی خواهد شد.

در ادامه با استعلام قیمت از شرکتهای تولید کننده منبع کویل دار شما می‌توانید به قیمت و کیفیت دلخواه تان برسید و با اعتماد یا بازدید به سازنده منابع کویلی و حضور یا عدم حضور در کارگاه یا کارخانه تولید کننده نسبت به خرید منبع کویلی بصورت مطمئن اقدام نمائید.

پارامترهای تاثیر گذار در انتخاب منبع کویل دار

نحوه ساخت منبع کویلی

برای ساخت مخزن کویل دار ابتدا باید عدسی های منبع با استفاده از ورق های گالوانیزه ساخته شوند، سپس بدنه منابع کویلی با رول کردن ورق های مربوطه و جوشکاری آماده می‌شوند بعد از تولید بدنه منابع کویلی باید کویل مسی مربوطه نیز ساخته و در محل کویل قرار گیرد و با بستن فلنچ بر روی شیت تیوب منابع کویلی آماده بهره برداری می‌باشد.

در هنگام ساخت بدنه منبع کویلی 7 عدد بوشن بر روی مخزن تعبیه می‌شود این بوشن ها عبارتند از:

  • بوشن آب ورودی
  • ترموکوبل شیرترموستاتیک
  • ترمومتر
  • شیر اطمینان
  • فشار سنج
  • شیر تخلیه
  • بوشن آب خروجی

به غیر از این بوشن ها هر نوع بوشن دیگر که کارفرما درخواست داشته باشد بر روی منابع کویلی قابل انجام می‌باشد.

نصب شیر اطمینان یکی از الزامات برای استفاده از این مخازن تحت فشار می‌باشد تا در زمان بالا رفتن فشار کاری با باز شدن شیر از ترکیدن مخزن جلوگیری به عمل بیاورد.

منبع کویلی عمودی

مراحل ساخت منبع کویل دار

  1. اولین مرحله، ساخت مخزن می‌باشد که بعد از برشکاری ها بر اساس ابعاد و آماده سازی عدسی های سر و ته منبع کار جوشکاری صورت میگیرد. عدسی های مخزن بصورت لبه دار پرس شده و برای فشار کاری 100 psig طراحی می‌گردد.
  2. پس از مراحل جوشکاری و بعد از تمیز کاری و زنگ ضدایی داخل منبع کویل دار با رنگ های اپوکسی و یا رنگ الکترواستاتیک پوشش داده می‌شود و جداره بیرون بوسیله رنگ درخواستی از نوع روغنی یا اپوکسی پوشش داده می‌شود.
  3. منابع کویلی در ظرفیتهای بالاتر از 2000 لیتری دارای دریچه بازدید آدم رو بصورت آبند در سایز 11*15 اینچ می‌باشند و در ظرفیتهای پایین تر دریچه هندهول بر روی بعضی از منبع کویل دار ها تعبیه می‌گردد.
  4. ساخت کویل بر اساس ظرفیت مشخص شده از لوله‌های مسی با ضخامت 0.7 و 0.9 ساخته میشود و تحت تست فشار تا 16 بار قرار میگیرند ساخت کویل‌ها بر اساس استانداردهای ASME و BS صورت میگیرد.
  5. بر روی منبع کویل دار اتصالات رزوهای و بوشن های مناسب تعبیه میشود، سایز این بوشن ها بر اساس ظرفیت مخازن مشخص می‌شود.
  6. معمولا برای منبع کویل دار چند محل اتصال قلاب، متناسب با وزن مخزن تعبیه می‌شود تا در زمان حمل و نقل و جابجای کار به راحتی انجام شود.
  7. هر دستگاه به منظور تراز شدن دارای پایه از جسن فولاد می‌باشد.
  8. قطر لوله‌های مسی درون کویل بین 3/4 تا 7/8 اینچ لحاظ می‌گردد.
  9. درجه حرارت لازم جهت طراحی کویلها 350 درجه فارنهایت می‌باشد.
  10.  جنس عدسی درون مخزن چدن می‌باشد که بصورت لبه دار نیز تولید می‌گردد.

ساخت منبع کویل دار

جوشکاری و رنگ آمیزی

جوشکاری منابع کویلی به روش زیر پودری انجام می‌شود. اگر منبع کویل دار از ورق های سیاه فولادی تولید شوند نیازمند رنگ اپوکسی می‌باشد که سه لایه رنگ اپوکسی زده شده و بیرون مخزن یه لایه رنگ روغنی زده می‌شود تا آب داخل مخزن کاملا بهداشتی باشد.

استاندارد ساخت منبع کویلی

برای طراحی و ساخت منابع کویلی از استاندارد مربوط به مخازن تحت فشار ASME SEC VIII استفاده میکنیم. منبع کویل دار ساخته شده در شرکت سازآب با رعایت تمامی استانداردهای موجود تولید شده و در اختیار کارفرمایان گرامی قرار می‌گیرد.

بمنظور بازرسی منبع کویلی شما می‌توانید با همکاران فنی ما تماس بگیرید تا نسبت به معرفی شرکتهای بازرسی جوش و بازرسی مخازن تحت فشار اقدام گردیده و شما با تماس با این عزیزان از ایشان درخواست نمائید جهت بازرسی به کارخانه سازآب تشریف فرما باشند.

استانداردهای طراحی منبع کویلی

منبع کویل دار طراحی شده توسط شرکت سازآب به هنگام تولید محصول خود از استانداردهای زیر استفاده می‌نماید تا با کیفیت ترین منبع کویل دار را با قیمتی مناسب در اختیار مشتریان خود قرار دهد:

  • مقاطع تحت فشارASME SEC1-8، ISIRI 4231
  • مقاطع خارج از تحت فشار ASME SEC1-9
  • فلنج ها DIN 2576
  • تست هاي غير مخرب ISIRI 4231

استانداردهای مورد استفاده در جنس بدنه و اتصالات منبع کویل دار:

  • ورق فولادی مورد استفاده ASTM A516 ، DIN 17155
  • لوله‌های مورد استفاده DIN 17175
  • فلنج های مورد استفاده DIN 2576
  • پايه و قسمت هاي غير تحت فشار DIN 17100

نرم افزار طراحی منبع کویلی

نرم افزاری که برای طراحی منابع کویلی مهندسان بخش مربوطه از آن استفاده می‌کنند کتیا یا سالید ورک Solid Work می‌باشد که در این نرم افزارها مدل سازی سه بعدی انجام گرفته و برای آنالیز و تحلیل و بررسی تنش های آماده سازی می‌شود.

نرم افزاری که برای تحلیل مورد استفاده قرار می‌گیرد آباکوس می‌باشد که وظیفه تحلیل تنش های وارده بر دیواره‌های مخزن کوئل دار را بعهده دارد.

انتخاب کویل مسی

کویل مسی با توجه به مقدار آب گرم مورد نیاز و حجم منبع کویل دار ساخته طراحی و ساخته می‌شود.

کویل مسی با توجه به کاربردی که دارد در ضخامتهای مختلف تولید می‌شود اگر کویل مربوط به بخار باشد از 0.9 میلیمتر و اگر مربوط به آبگرم باشد از ضخامت 0.7 میلیمتر استفاده می‌شود. در کارهای صنعتی و فوق سنگین، یا فشار های کاری بالا، این مقدار به 1.24 میلیمتر خواهد رسید.

کویل مسی

متریال استفاده شده در ساخت منابع کویل دار

ساخت منبع کویل دار از ورق هایی با جنس فولاد ST37 با روکش گالوانیزه یا مخزن استیل انجام می‌شود که با توجه به در خواست کارفرما جنس ورق ها از ورق های گالوانیزه فولاد مبارکه گرفته تا ورق های چینی و قزاق انتخاب و جهت تولید منابع کویلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ضخامت ورق های مورد استفاده با توجه به حجم مخزن طراحی و محاسبه می‌شود طبیعتا هر چقد حجم مخزن بزرگتر شود نیاز است که ضخامت این منابع افزایش یابد.

جنس کویل استفاده شده در منابع کویلی از مس می‌باشد به دلیل ضریب انتقال حرارت بالایی که دارد. برای نگهداری این لوله‌های مسی از صفحات یا شیتهایی استفاده می‌کنند که بعد از نصب بر روی مخزن توسط فلنچی که از جنس چدن می‌باشد به دیواره مخزن چفت شده و مانع از خروج آب می‌شود. این کوئل ها عموما از لوله مسی با گوشته 0.7، 0.9 و 1.24 میلیمتر سخته می‌شوند.

نقشه شماتیک منبع کویل دار

مزیت منبع کویل دار نسبت به منبع دوجداره

  • اگر در جداره منبع کویلی سوراخی ایجاد شود یا در کویل آن خرابی پدید بیاید به راحتی قابل تعمیر می‌باشد ولی در مخزن دوجداره اگر جداره داخلی منبع سوراخ شود عملا قابل تعمیر نبوده و باید آن را تعویض کرد.
  • منابع کویلی به نسبت منبع دوجداره دارای بازده حرارتی بالاتری هستند و مقدار حجم مشخص از آب را در زمان کمتری گرم می‌کنند.

تعمیر منابع کویل دار

در این بخش به شما کمک خواهیم کرد تا عیب منبع کویل دار خود و پاره‌ای ازنقایص فنی که مخزن کویلی شما درگیر آن می‌باشد را بیابید و راه کارهای تعمیر این عیب ها را بشناسید. مخزن شما اصولا در حالت کلی درگیر سه نوع عیب اعم از گرم نشدن آب مخزن، نفوذ مواد رنگی درون آب مصرفی و یا وجود طعم و بوی نامطبوع می‌باشد.

در صورتی که منبع کویلی شما آب مصرفی را گرم نمی‌کند حتما به دنبال بررسی موارد زیر باشید:

  1. عدم عایقکاری
  2. رسوب گذاری بالا در منبع کویل دار که با دستگاه سختی گیر برطرف میشود
  3. الگوی ناصحیح مصرف
  4. پایین بودن دمای آب سرد ورودی
  5. پایین بودن دمای آب بویلر
  6. نقص پمپ آب گرم
  7. سیرکوله نشدن آب دیگ
  8. سوراخ شدن کویل
  9. نشتی اتصالات و شیر اطمینان

چنانچه بعد از بازرسی منبع کویلی متوجه شدید دلیل عملکرد نادرست منبع مربوط به عایق کاری مخزن می‌باشد حتما باید مخزن را با استفاده از عایق گرمایی پشم شیشه، مل، ماستیک، متقال و یا ورق الاستومریک کاملا عایق بندی نمایید. شاید در برخی مواقع مصرف بیش از حد آب سبب سرد شدن آب درون منبع شده باشد که باید از الگوی بهینه مصرف پیروی نمایید.

قیمت منبع کویل دار

هر از چند گاهی باید مخزن کویل دار سرویس دوره‌ای گردد و رسوبات درون منبع و کویل با استفاده از روشهای رسوب زدایی از بین بروند.

دمای ترموستات و آب گرم درون دیگ و ترموستات جداری را افزایش دهید. شیرهای و اتصالات و شبکه لوله کشی منبع کویل دار را بررسی کنید و در صورت رویت نشتی سریعا نسبت به تعمیر و یا تعویض آنها اقدام نمایید. اگر هیچ یک از موارد بالا مشاهده نگردید قطعا باید به پمپ موتورخانه مراجعه نمایید و در صورت خرابی، آن را تعمیر و یا تعویض کنید.

اگر کویل یا مخزن شما سوراخ شده باشد اگر امکانش هست جوشکاری نمایید و در غیر اینصورت تعویض نمایید. مشاهده مواد رنگی، طعم و بوی نامطبوع در آب گرم درون مخزن ناشی از نقص کویل می‌باشد که باید نقص آن مرتفع گردد.

باید به شما بگوییم که عیب یابی منبع کویل دار و تعمیر آن کاری کاملا تخصصی است که باید به تعمیرکار حرفه‌ای سپرده شود. در صورت تشخیص تعویض کویل یا مخزن توسط تعمیرکار شما می‌توانید به گروه تولیدی سازآب که پیشینه درخشانی در زمینه تولید این منابع دارد مراجعه کنید.

همکاران ما با سعه صدر و دانش بالا شما را در خرید بهترین منبع کویل دار و ملزومات جانبی راهنمایی خواهند کرد.

نحوه خرید منبع کویل دار

شما بمنظور خرید منبع کویل دار نیاز دارید ابتدا محاسبات لازم در خصوص نحوه محاسبه ظرفیت را داشته باشید. لذا در هنگام خرید منبع کویلی حتما باید با کارشناسان فنی مربوطه مشاوره کرد تا منبع مناسبی را تهیه و مورد بهره برداری قرار داد.

قیمت منبع کویل دار

قیمت منبع کویلی پارامتری وابسته به ظرفیت مخزن، نوع ورقی که در ساخت بدنه و عدسی ها مورد استفاده قرار گرفته است، جنس کویلی که درون ساخت دستگاه استفاده خواهد شد، ضخامت ورق مورد استفاده در ساخت بدنه، نوع جوش استفاده، نیاز یا عدم نیاز به رنگ آمیزی در بدنه می‌باشد.

لذا پیشنهاد ما این است برای خرید منبع کویل دار صرفا قیمت مد نظرتان نباشد و حتما از کارخانه تولیدکننده یا کارگاه سازنده بازدید نمائید.

تولید منبع کویلی

شرکت سازآب در زمینه طراحی و تولید انواع منبع کویلی از دانش روز دنیا استفاده نموده است و همواره سعی نموده است تا استانداردهای جهانی در تهیه مخزن و ورق مورد استفاده در ساخت بدنه منبع کویل دار و همچنین فشار ناشی از سیال درون مخزن را رعایت نمایید. این شرکت سالهای بسیاری است که در عرصه تولید تجهیزات سنگین و نیمه سنگین صنعتی و نیمه صنعتی فعالیت خود را آغاز نموده است. در ادامه به برخی از تولیدات منبع کویلی خود اشاره می نماییم.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 5]
2 Comments
    1. سازآب

      قیمت مخزن کویل دار در این مقطع که قیمت ها هر روز تغییر میکنه مشخص نیست . ما سال قبل این موقع می فروختیم 5 میلیون الان ساختش برای خودمون در میاد 12 میلیون تومان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *