هموژنایزر(Homogenizer) وسیله ای برای بدست آوردن مخلوط جامد و مایع پراکنده همگن با استفاده از فرآیند همگن سازی (Homogenization) است. دستگاه های هموژنایزر می توانند تک فاز یا چند فاز باشند. بدین معنی که در یک محیط پراکنده که معمولاً مایع است، ذراتی (معمولاً نامحلول) شامل یک یا چند ماده جامد یا مایع وجود دارد که به آنها فازهای پراکنده می گویند.

اصطلاح “همگن” به این معنی است که فازها به طور مساوی، با غلظت یکسان در هر حجم واحد دلخواه در محیط توزیع می شوند. بنابراین سیستم حاصل باید نسبتاً پایدار باشد. برای انجام این کار در حین همگن سازی، در اکثر موارد عملیات پراکندگی (یعنی سنگ زنی ذرات فاز) انجام می شود. دستگاه هموژنایزر در انواع مختلفی تولید شده و کاربرد دارد. بخصوص برای کارگاه های تولیدات لبنی و کارخانجات مواد غذایی و تولیدات بر پایه‌ی شیر.

استفاده از هموژنایزر در صنایع لبنی

هموژنایزر شیر

هموژنایزر شیر، گلبول های چربی را خرد و تجزیه می کند. سرعت شناور شدن آنها به سطح و مربع شعاع آنها بستگی دارد. بنابراین پس از کاهش 10 برابری سرعت 100 برابر کاهش می یابد. به همین دلیل محصول ته نشین نشده و به خامه و سر شیر و… تجزیه و تبدیل نمی گردد. ماندگاری محصولات خروجی از دستگاه‌های هموژنایزرینگ شیر و فرآورده های لبنی به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

علاوه بر این، محصول پس از همگن سازی و انجام هموژنیزاسیون توسط دستگاه هموژنایزر، دارای مزایای زیر میشود:

  • در ساخت مارگارین یا کره، آب و سایر اجزاء به طور مساوی در محیط چرب و در سس مایونز، چربی ها در محیط آبی توزیع می شوند.
  • خامه و شیر پاستوریزه از نظر رنگ، طعم و محتوای چربی یکنواخت می شوند.
  • در کنسرو شیر تغلیظ‌شده، در صورت نگهداری طولانی مدت فاز چربی آزاد نمی شود.
  • کفیر، خامه ترش و سایر محصولات شیر ​​تخمیر شده در حال تثبیت هستند. قوام لخته های پروتئینی بهبود می یابد. همچنین هیچ پلاک چربی روی سطح فرآورده و محصول تشکیل نمی شود.
  • در شیر کامل، مقدار چربی آزاد که توسط پوسته پروتئین محافظت نمی شود کاهش می یابد. به همین دلیل، اکسیداسیون سریع آن تحت تأثیر هوای اتمسفر حذف می شود.
  • شیر با کاکائو یا طعم دهنده‌های دیگر را بهبود می بخشد.
  • با چسبناک تر نمودن بافت های شیر، احتمال بارش را کاهش می دهد.
  • نوشیدنی های تخمیر شده شیر، خامه و شیر طعم آبکی ندارند. درنتیجه طعم طبیعی غالب تر می شود.

انواع هموژنایزر

هدف نهایی تمامی دستگاه های هموژنایزراسیون یکسان بوده و تنها شیوه‌ی عملکرد این تجهیزات با یکدیگر متفاوت است. این تجهیزات صنعتی همانند دستگاه پاستوریزاتور، بیشتر برای کارخانجات محصولات لبنی کاربرد دارند. اما بسته به نوع دستگاه، میتوانند برای کاربری‌های دیگری نیز نظیر: آسیاب سازی قهوه، مورد استفاده قرار گیرند. مهمترین انواع هموژنایزر ها عبارتند از:

هموژنایزر تحت فشار

دستگاه هموژنایزر تحت فشار

در هموژنایزر تحت فشار، هل‌دادن سیال از طریق شکاف باریک و یک پیستون رفت و برگشتی صورت می‌پذیرد. سپس سیالات پشت شیر فشار قوی قرار گرفته و با حرکت پیستون، ذرات از طریق فاصله تنظیمی با سرعت بالا حرکت میکنند. همچنین ذرات در اثر فشار و سرعت بالا به یکدیگر برخورد نموده و از ته‌نشینی آنها جلوگیری می‌شود. واحدهای نوع سوپاپ، با پمپ های پیستونی فشار بالا استفاده می شوند. هموژنایزر تحت فشار در صنایع لبنی، بیوتکنولوژی، غذایی رایج تر می باشد.

محصول پیشنهادی: منبع کویل دار

هموژنایزر مکانیکی یا بید میل:

درون سیستم های همگن سازی مکانیکی، میکسر هایی به همراه چنگک و پره تعبیه شده است که با سرعت بالا موجب:

  • خرد شدن ذرات جامد و مایع
  • و همگن سازی فرآورده،

می گردد. ساده ترین مثال برای نحوه کار دستگاه هموژنایزر بیدمیل، یک آسیاب کن قهوه است. همچنین یک چرخ گوشت با درایو الکتریکی را نیز میتوان به عنوان نمونه‌ای برای این مدلها معرفی نمود که شامل دستگاه ضربان چرخشی (RPA) می شود. اگرچه تأثیر بر توده های فاز در آنها پیچیده تر است. اما به بارهای ضربه ای و سایشی محدود نمی شود.

هموژنایزر اولتراسونیک

هموژنایزر اولتراسونیک

هموژنایزر اولتراسونیک متشکل از:

  • یک ژنراتور RF،
  • یک مبدل اولتراسونیک،
  • “شاخ”
  • و پروب (موجدار)

است. ژنراتور RF به یک شبکه خانگی با فرکانس جریان 50 یا 60 هرتز متصل است که این پارامتر را تا 20 کیلو هرتز تقویت می کند. مبدل اولتراسونیک، مجهز به یک مدار نوسانی با یک عنصر پیزوالکتریک اندازه گیری انرژی است. مدار مبدلها میتواند جریان تولیدشده توسط ژنراتور را به نوسانات امواج مافوق صوت با فرکانس مشابه تبدیل می کند. بدینگونه دامنه تولید شده، ثابت می ماند.

امواج اولتراسونیک به دلیل استفاده از شاخ، بصورت خاصی افزایش می یابند. پروب ها در آنها قرار می گیرند و ارتعاشات را به یک مخزن مایع منتقل می کنند. بسته به حجم محیط کار، آنها می توانند مسطح، مخروطی یا میکرو و با قطر 2 تا 25 میلی متر باشند. صنایع داخلی نیز هموژنایزرهای اولتراسونیک تولید می کنند. ازجمله‌ی جدیدترین مدل های اولتراسونیک، می توان به مدل توسعه یافته I100-6 / 840 2015 اشاره کرد. این دستگاه دارای کنترل دیجیتال، حالت پالس، کنترل دامنه و مجموعه ای از پروب ها می باشد.

اجزاء دستگاه هموژنایزر تحت فشار

مهمترین اجزای تشکیل دهنده هموژنایزر تحت فشار، عبارتند از:

  1. سیلندر پیستون
  2. دریچه مکش
  3. لوله ورودی فرآورده لبنی
  4. محفظه فشار قوی
  5. سوپاپ
  6. یک فنر
  7. یک پیچ تنظیم
  8. یک فشار سنج
  9. شیر اطمینان
  10. دو پمپ
  11. سر میکسر
  12. پمپ

سر میکسر یا همگن ساز دارای یک سوراخ مدرج (کانال) و نشیمنگاه و یک فنر می باشد.

نوع دریچه هموژنایزرهای صنعتی

در دستگاه هموژنایزر صنعتی دریچه دارای:

  • یک سطح مسطح،
  • مخروطی (با زاویه کوچک)
  • یا شکل پاپت سطح کار

است. درحالت اول ممکن است ریفل (شیار) روی آن وجود داشته باشد. اگر این ریفلها موجود باشند، پس همان ها روی زین ساخته می شوند. این باعث افزایش درجه تقسیم فاز سیال یا جامد می شود. مدل هایی وجود دارد که در آن سوپاپ و نشیمنگاه، در یاتاقان های نصب‌شده در یک محفظه ثابت قرار دارند. در این حالت آنها تحت فشار فن محصول، در جهات مختلف می چرخند. احتمال فرسودگی در این مدلها همواره بالاست. زیرا مایعی که با سرعت بالا عبور می کند، به اندازه کافی روی شیر و نشیمنگاه تأثیر می گذارد. بنابراین، این عناصر از آلیاژهای فولادی ضخیم و قوی ساخته شده اند. علاوه بر این شکل آنها متقارن است.

درصورت مواجهه با سایشهای قابل توجه، کافی است آنها را به طرف دیگر برگردانید. درنتیجه عمر مفید آن دو برابر می شود.

نقش پیستون در هموژنایزر

بایستی بدانید که پمپ ها لزوماَ بصورت پیستون مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. بلکه این امکان وجود دارد که از مدل های چرخشی ​​یا دوار استفاده نمایید. نکته اصلی اینجاست که مدلهای چررخشی، فشار بالایی را ایجاد می کنند. از آنجایی که مکانیسم پیستون منبع یکنواختی را فراهم نمی کند، چندین عدد از آنها در هموژنایزر، با فاصله زمانی مناسب از هم قرار می گیرند (با شروع چرخه ها).

محبوب ترین مدلهای صنعتی این قطعات، «واحدهای سه پلانجری» هستند. بطوریکه روی شفت زانوها، به شکل 120 درجه می چرخند؛ تا استوانه ها به طور متناوب کار کنند. ضریب ناهمواری محصول ورودی در این حالت، 1047 است؛ یعنی نسبت حداکثر مقدار آن به میانگین.

نشانگر نزدیک به یک به این معنی است که جریان از طریق سر همگن را می توان با یک خطای کوچک پایدار در نظر گرفت. بنابراین، در طول فرآیند همگن سازی، شیر همیشه در وضعیت وزنی (باز) قرار دارد. در بسیاری از دستگاه های مدرن، جریان از هر پیستون به سمت سر پیستون حرکت می کند. پس از تقسیم فاز، آنها در منیفولد خروجی متصل می شوند.

نکته: گیج فشار مجهز به دستگاه دریچه گاز است. این باعث کاهش نوسان نشانگر ابزار می شود.

نحوه کار دستگاه هموژنایزر شیر

نحوه کار هموژنایزر شیر

اصل عملکرد دستگاه هموژنایزر شیر و محصولات لبنی به شرح زیر است:

هنگامی که پیستون برای مکش کار می کند (به سمت چپ حرکت می کند)، شیر از طریق شیرآلات فشار قوی وارد سیلندر می شود. سپس پیستون برای پمپاژ کار می کند (به سمت راست حرکت می کند). و محصول را از طریق دریچه به داخل محفظه فشار می دهد و مایع از طریق کانال، از محفظه به سر همگن کننده وارد می شود. هنگامی که سوپاپ در وضعیت غیرفعال قرار دارد، فنر میتواند سوپاپ را محکم روی صندلی فشار دهد. شیر تحت فشار، دریچه را بالا می برد تا شکاف کوچکی بین آن و نشیمنگاه ایجاد شود. با عبور از آن، گلبول های چربی شکسته شده، محصول همگن شده و سپس به سمت لوله خروجی می رود.

اندازه این شکاف در فرآیندهای هموژنایزر، معمولاً بیش از 0.1 میلی متر نیست. ذرات شیر ​​در این ناحیه با سرعتی در حدود 200 متر بر ثانیه (فقط 9 متر بر ثانیه در محفظه تزریق) حرکت می کنند. اندازه توده های چربی نیز از 3.5-4.0 میکرون به 0.7-0.8 میکرون کاهش می یابد. فشار تولید شده توسط پمپ پلانجر بسیار زیاد است. بنابراین گرفتگی کانال در نشیمنگاه می تواند منجر به از بین رفتن قطعات شود. برای جلوگیری از شکستگی، یک شیر اطمینان نصب شده است.

نکته: دستگاه با پیچ تنظیم می شود. یکی از ویژگی های اصلی این پیچ، همگن سازی فشار است. چنانکه هنگامی که پیچ سفت می شود، فنر دریچه را با شدت بیشتری به نشیمنگاه فشار می دهد. به همین دلیل با افزایش مقاومت هیدرولیکی، اندازه شکاف کاهش می یابد. تنظیم دستگاه مطابق با قرائت های مانومتر انجام می شود.

دمای شیر در هموژنایزراسیون

طبق دستورالعمل هموژنایزر، دمای شیر باید در محدوده 50 تا 65 درجه سانتیگراد باشد. اگر کمتر از این محدوده باشد، فرآیند ته نشین شدن توده های چربی تسریع می شود. همچنین اگر دمای شیر بالاتر باشد، پروتئین های آب پنیر شروع به رسوب می کنند!.

افزایش اسیدیته محصول، بر کارایی فرآیند تأثیر منفی می گذارد. زیرا در این حالت پایداری پروتئین ها کاهش می یابد و آگلومراها تشکیل می شوند. به‌همین دلیل شکستن توده های چربی، دشوار میگردد. در زمان عبور مایع از شکاف دریچه، به دلیل باریک شدن شدید سطح مقطع کانال، اثر دریچه گاز ایجاد می شود. ضمن اینکه سرعت جریان بارها افزایش می یابد و فشار کاهش می یابد. زیرا انرژی پتانسیلی به انرژی جنبشی تبدیل خواهد شد.

همگن سازی دو مرحله ای شیر توسط دستگاه هموژنایزر

پس از عبور شیر از سر دستگاه، مقداری از ذرات خرد شده دوباره به هم می چسبند. یعنی به صورت کنگلومراهای بزرگتر در می‌آیند و کارایی فرآیند همگن سازی کاهش می یابد. برای مبارزه با این پدیده از همگن سازی دو مرحله ای استفاده می شود. لازم به ذکر است که:

تفاوت اساسی این مدل از هموژنایزر های شیر با مدلهای تک مرحله ای، وجود دو جفت پیستون است. پیستونهایی که هر کدام، دارای فنر فشار مربوط به خود و شیر کنترل اختصاصی هستند. پیستون مرحله دوم (کمکی)، درجه شکستن ذرات محلول و نامحلول محصول موجود در فاز را بیشتر افزایش می دهد.

پیستونهای مرحله دوم، برای ایجاد فشار برگشتی کنترل شده و ثابت در سر مرحله اول، طراحی شده‌اند. مرحله اول، مرحله اصلی کار است و این شرایط فرآیند را بهینه می کند. همچنین برای انهدام سازنده ای نسبتاً ناپایدار، فشار در آن کمتر از فشار مرحله اول تنظیم شده است.

نکته: در مواردی که لازم است از حداکثر تقسیم فاز ممکن اطمینان حاصل شود، از آن استفاده می گردد.

دستگاه همگن سازی شیر

همگن سازی تک مرحله ای

تجهیزات همگن سازی تک مرحله ای یا همان دستگاه هموژنایزر تکفاز، برای محصولاتی با محتوای چربی کم یا ویسکوزیته بالا طراحی شده است. درسوی دیگر، هموژنایزر دو مرحله ای برای همگن سازی محصولات مایع با:

  • محتوای زیاد چربی یا جامد
  • و همچنین با ویسکوزیته کم،

بکار می‌رود.

تکنولوژی همگن سازی فرآورده های لبنی

عملیات همگن سازی در صنایع لبنی، می تواند کامل یا مجزا باشد. در حالت اول تمام مواد اولیه موجود از واحد عبور داده می شود. ولی در حالت دوم، ابتدا جدا خواهد شد. خامه حاصل با 16-20 درصد چربی همگن شده و سپس با شیر بدون چربی مخلوط می شود. (و به مرحله بعدی پردازش ارسال می شود).

استفاده از حالت دوم، موجبصرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی می گردد.

مکانیسم فرآیند پراکندگی فاز در هموژنایزر شیر

هموژنایزر از نوع قطره ای به گفته دانشمندان بر اساس: «مطالعه عوامل هیدرولیکی موثر بر شکستن توده های چربی در حین همگن سازی شیر» در دستگاهی از نوع دریچه ای، پیشنهاد شد.

در نقطه انتقال جریان از کانال نشیمنگاه به شکاف بین نشیمنگاه و شیر سطح مقطع جریان به شدت کاهش می یابد بنابراین طبق یکی از قوانین اساسی هیدرولیک سرعت حرکت U نیز به سرعت افزایش می یابد.به طور مشخص تر، U0 در راه چندین متر در ثانیه است. و U1 در ورودی شکاف چند صد متر بر ثانیه است.

یک قطره چربی به یکباره از ناحیه کم به منطقه سرعت بالا حرکت نمی کند. قسمت جلویی توپ ابتدا با سرعت زیاد وارد جریانی می شود که در شکاف ها حرکت می کند. سپس تحت تأثیر مایع سریع، بیرون کشیده شده و کنده می‌شود. توده باقیمانده به آرامی به حرکت خود ادامه می دهد. البته مفهوم آهسته در این مورد نسبی است. زیرا کل چرخه قطره که از شکاف عبور میکند، 50 میکروثانیه طول می‌کشد تا به سمت رابط سرعت حرکت نماید. این قسمت نیز به همان روش قبلی گسترش می یابد و نهایتاَ از بین می‌رود. بنابراین کل قطره چربی به تدریج به اجزاء کوچکتر تقسیم می شود و از بخش مرزی عبور می کند.

اگر معلوم شود که این تفاوت کمتر از یک آستانه مشخص است، قبل از جدا شدن ذرات، یک مرحله میانی انجام می شود. یعنی قطره ابتدا به یک سو کشیده می شود. اگر تفاوت حتی کوچکتر باشد، توده چربی بدون تخریب از مرز سرعت عبور می‌کند. اما تاثیر نرخ جریان بالا همچنان آن را به یک حالت ناپایدار، به دلیل تشکیل تغییر شکل‌های داخلی، سوق می‌دهد. بنابراین، به دلیل نیروهای کشش سطحی و ضربه‌های مکانیکی جت‌های جریان، توپ همچنان به بخش‌های کوچک‌تر از هم می‌پاشد.

هموژنایزر روغن

هموژنایزر روغن

مدلهای M6-OGA همان هموژنایزر کره می باشد. برای به دست آوردن قوام همگن کره یا پنیرهای فرآوری شده، از هموژنایزرهای نرم کننده استفاده می شود. در طول پردازش، فاز آبی پراکنده شده و به طور یکنواخت در سراسر حجم توزیع خواهد شد. درنتیجه، محصول طولانی تر ذخیره شده و طعم آن بهبود می یابد. علاوه بر این، زمان صرف‌شده برای یخ زدایی و میزان از دست دادن آب در طول بسته بندی، کاهش می یابد. مدل های هموژنایزر روغن و چربی از اجزایی شامل:

  • یک محفظه و یک قاب،
  • یک قیف گیرنده (که در زیر آن پیچ های تغذیه قرار دارد)،
  • روتور با 12، 16 و یا 24 تیغه
  • موتور الکتریکی به عنوان درایو

و… تشکیل شده است. سرعت پیچ توسط یک متغیر کنترل می شود و همچنین سرعت زاویه ای روتور ثابت است. عملکرد دستگاه هموژنایزراسیون روغن و چربی به شرح زیر است:

کره به شکل تکه های بزرگ در قیف قرار می گیرد. روتورها نیز در جهت های مختلف می چرخند. هنگامی که از بالا مشاهده می شود یکی به سمت دیگری و دیگری در جهت عکس در حال چرخش هستند. با کمک آنها، روغن از طریق روتور عبور می کند، سپس از طریق یک نازل مستطیلی، به قیف گیرنده می‌رود. برای اینکه روغن به بدنه های کار نچسبد، آنها را با محلول داغ روغن کاری می کنند.

دستگاه چرخشی ضربانی هموژنایزر مواد غذایی

اخیراً هموژنایزرهای چرخشی ضربان دار (RPA) به طور فزاینده ای برای فرآوری شیر استفاده می شوند. چنین هموژنایزرهایی از نظر طراحی و اصل عملکرد، مشابه پمپ گریز از مرکز عمل میکنند.

ویژگی های هموژنایزر RPA به شرح زیر است:

یک موتور الکتریکی به عنوان محرک عمل می کند. روتور به شکل یک استوانه سوراخ شده به طور صلب بر روی شفت کشیده آن ثابت می شود. در انتهای سیلندر، از کنار درپوش، یک پروانه می تواند وجود داشته باشد.

شیر از طریق نازل محوری روی درب تغذیه می شود و وارد پروانه می شود. این بخش خرد کردن و همگن سازی فاز اولیه را تولید می کند و مخلوط کار را تسریع می کند. سپس دومی از سوراخ استوانه متحرک عبور می کند، دوباره تحت تأثیر بارهای برشی و ساینده تا حدی پراکنده شده و به یک حفره همگن بین روتور و استاتور ختم می شود. هموژنایزر مواد غذایی علاوه بر شوک، توسط نیروهای دیگری بر روی گویچه های چربی عمل می کنند.

در یک جریان متلاطم که با سرعت بالا حرکت می کند (این دقیقاً همان چیزی است که در منطقه کاری RPA مشاهده می شود) جریان های میکرو گردابی بوجود می آیند. اگر یک گرداب کروی کوچک با یک قطره چربی برخورد کند، آن را از بین می برد. همچنین یک اثر هیدروآکوستیک وجود دارد. کاویتاسیون شدید، که منجر به فروپاشی حباب های هوا می شود،

امواج ضربه ای ایجاد می کند که توده های فاز نیز نمی توانند در برابر آن مقاومت کنند. حداکثر تاثیر دستگاه بر روی ذرات در لحظه ای حاصل می شود که ارتعاشات تشدید بین روتور و استاتور رخ می دهد. برای اطمینان از این اثر، لازم است قطر سیلندر متحرک، سرعت چرخش آن و همچنین فاصله بین آن و استاتور محاسبه شود.

انواع هموژنایزرهای RPA

دستگاه های هموژنایزر RPA تک فاز یا سه فاز هستند. تمام قطعاتی که با مواد غذایی در تماس هستند، از فولاد ضد زنگ AISI 304، AISI 316 یا نمونه های داخلی آنها ساخته شده اند. واحدهای مختلف این سیستم ها، مجهز به دستگاه های زیر هستند:

  • واحد حفاظت از اجرای خشک
  • موتور ضد انفجار
  • روکش با ژاکت گرمایش/سرد کننده
  • تنظیم کننده تغییر صاف فرکانس چرخش موتور
  • دستگاه بارگیری (تغذیه کننده پیچ)، برای امولسیون ها و سوسپانسیون های چسبناک، کم محلول، ناهمگن و یا اجزای با جریان آزاد.
  • واحد تخلیه، برای تخلیه در یک مخزن ثالث هنگام کار بر اساس طرح گردش

مهر و موم شفت دم مکانیکی ساخته شده از سرامیک کاربید سیلیکون. (که عمر مفید دستگاه را حتی در هنگام کار با مایعات تهاجمی یا حاوی مواد ساینده افزایش می دهد).

در هموژنایزر صنعتی برای افزایش درجه خرد شدن، دستگاه ممکن است چندین جفت روتور-استاتور داشته باشد. پس از نصب پوشش، آنها به طور متناوب مرتب می شوند. مدل هایی وجود دارد که در آنها به جای پروانه، یک دیسک سوراخ دار قرار می گیرد. هموژنایزرهای RPA می توانند زیر آب نیز باشند.

عملکرد هموژنایزر اولتراسونیک

مکانیزم عملکرد هموژنایزر

هنگامی که امواج اولتراسونیک موجود در هموژنایزر اولتراسونیک از یک مایع عبور می کنند، به طور متناوب، 20000 بار در ثانیه، فشار بالا و پایین در آن ایجاد می کنند. گاهاَ فشار بخار داخلی مایع بوجود آمده و درنتیجه حباب های پر از بخار در آن ظاهر میشود. همزمان مایع نیز به جوش می آید. هنگامی که حفره ها فرو می ریزند، افت فشار رخ می دهد. سپس میکروجریان های متلاطم با جریان سریع تشکیل می شوند که قطرات چربی را از بین می برند.

برخی از کارشناسان معتقدند که قرار گرفتن در معرض امواج اولتراسونیک، توده ها:

  • هم از طریق کاویتاسیون
  • و هم به دلیل عبور موج از افت چربی در نقاط مختلف،

باعث شتاب هایی با اندازه و جهت متفاوت می شوند. بنابراین نیروهای چند جهتی به وجود می آیند که سعی در شکستن توده دارند. همگن سازی و فرآیند هموژنیزاسیون گام مهمی در فرآوری شیر و سایر محصولات است. فرآیندی که با کمک آن، ساختار محصول و طعم آن بهبود یافته و ماندگاریش نیز افزایش می یابد.

دامنه کاربرد دستگاه هموژنایزر

هموژنایزر وسیله‌ای برای به دست آوردن یک مخلوط همگن است. این دستگاه‌ها، محصولات را در مقیاس صنعتی تا حد امکان کاملاً مخلوط می کنند. درنتیجه آنها یک توده همگن واحد را تشکیل می‌دهند. پمپ هموژنایزر دستگاهی برای تشکیل یک مخلوط همگن (پراکنده) از نظر فیزیکی پایدار است. عمدتا برای کار با مایعات (کمتر با مواد گازی و جامد) از این قطعات استفاده می شود. یعنی زمانی‌که شما نیاز به:

  • مخلوط کردن دو یا چند جزء
  • و یا آسیاب کردن ذرات موجود در محصول به سطح موردنظر،

دارید. مایعات مختلف از نظر چگالی متفاوت هستند. سرعت جداسازی آنها با اندازه ذرات امولسیون تعیین می شود. بنابراین، هموژنایزر امولسیونی فقط محصول را مانند یک میکسر معمولی مخلوط نمی کند. بلکه این کار را به قدری کامل انجام میدهد که اجزای آن به یک توده همگن تبدیل شوند.

هموژنیزاسیون امروزه یک فرآیند تولید استاندارد است. به ویژه، به عنوان وسیله‌ای برای جلوگیری از جدا شدن امولسیون چربی مورد نیاز است. وظیفه اصلی پمپ، تشکیل مخلوطهای همگن (امولسیون‌ها و سوسپانسیون‌ها) برای کارخانه‌های صنعتی است. از این رو این دستگاه ها در زمینه‌ های مختلف به شرح زیر کاربرد فراوانی دارند:

1- صنایع غذایی

چندین حوزه متمایز که از مشتریان خاص هموژنایزر محسوب میشوند، عبارتند از:

  • محصولات لبنی، روغن و چربی (سس مایونز، مارگارین و غیره).
  • شیرینی سازی (خامه، آیسینگ، خمیر شکلات، شربت).
  • مواد غذایی تولیدی از میوه و سبزیجات (پوره سیب‌زمینی، مارمالاد، مربا، رب گوجه فرنگی، سس کچاپ، سس).
  • فرآورده‌های گوشتی (امولسیون سوسیس، کالباس و غیره)،
  • تولید آب میوه، آبجو و…

2- عطرسازی و لوازم آرایشی

برای ایجاد عطر، ادو تویلت، کرم، شامپو، مومیایی کننده، ژل، لوسیون، خمیر دندان و غیره.

3- صنایع داروسازی (تولید پماد، شربت دارویی، محلول، عصاره های گیاهی).

4- ساخت مواد شیمیایی خانگی (مواد شوینده ظرفشویی، چسب و…).

5- تولید رنگ و لاک.

6- آسیاب سازی قهوه.

مزایای استفاده از هموژنایزر

نحوه انتخاب هموژنایزر

همگن سازی یعنی اطمینان از آمیخته شدن کامل مخلوطی از مواد مختلف. آمیختگی کامل انواع محصولات، میتواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد. به‌عنوان مثال، در صنایع غذایی، به شما این امکان را میدهد تا طعم محصولات را بهبود ببخشید. عمر مفید محصولات نیز با این فرآیند افزایش می‌یابد. درعین حال، هزینه افزودنی های شیمیایی به شکل امولسیفایر و تثبیت کننده نیز کاهش می یابد.

دستگاه هموژنایزر شیر، گلبول های چربی را خرد می کند. البته سرعت صعود آنها به سطح به اندازه آنها بستگی دارد. پس از له شدن آنها هیچ پلاک چربی روی سطح شیر، خامه، شیر تغلیظ شده، کفیر، خامه ترش تشکیل نمی شود. درنتیجه طعم محصولات اشباع تر می شود؛ و دیگر خبری از طعم های آبکی نخواهد بود.

قیمت هموژنایزر

قیمت هموژنایزر بر اساس پارامترهای متعددی همچون:

  • جنس بدنه،
  • مدل دستگاه،
  • فشار عملیاتی،
  • ابعاد و وزن دستگاه،
  • میزان تنظیمات پذیری،
  • نوع و توان تجهیزات،
  • متریال قطعات تعبیه شده،
  • ظرفیت (عامل بسیار مهم در تعیین قیمت هموژنایزر)،
  • ویسکوزیته سیال و ذرات آن،
  • سایز ذرات ناهمگن و همگن‌شده،
  • دقت و کیفیت تولید هموژنایزرها و…،

محاسبه می گردد.

شرکت سازآب انواع دستگاه هموژنایزر مواد غذایی را در ظرفیتهای 1000 تا بیش از 10000 لیتر  تولید و با گارانتی 1 ساله و خدمات پس از فروش 10 ساله در اختیار مشتریان قرار می دهد. دستگاه هموژنایزر آزمایشگاهی نیز در صورت سفارش مشتریان توسط متخصصین و تکنسین های ما قابل تولید می باشد. قیمت هموژنایزرهای غذایی و آزمایشگاهی کاملا است. بعنوان مثال قیمت هموژنایزر فرآورده های لبنی و غذایی گروه صنعتی سازآب از 40 میلیون تا بالای یک میلیارد تومان تخمین زده می شود. جهت استعلام قیمت به روز دستگاه هموژنایزراسیون، سختی گیر، چربی گیر و ده ها دستگاه تولیدی دیگر مجموعه‌ی سازآب، با واحد فروش شرکت تماس برقرار نمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *